Čarapić: Spisak osumnjičenih u slučaju Zavala nije konačan

Moje kolege i ja smo jednostavno odlučili da u sljedeću godinu ne ulazimo sa “teretom” Zavale jer mi imamo drugih obaveza u specijalnom odjeljenju.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.01.2011. 00:00h

Vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić rekla je da, za sada, tužilaštvo nema dokaza da je još neko odgovoran u slučaju Zavala, ali to ne znači da ne može biti.

Ona tvrdi da ni u tom , ali ni u svim budućim slučajevima neće i ne može biti nedodirljivih. „ Za tužilaštvo nema nedodirljivih, u tužilaštvu nema politike, nema pritisaka i ne može ih biti. To svima mora biti jasno", rekla je Čarapić.

Državna tužiteljka je ocijenila da joj smeta što se svaki korak tužilaštva politizuje i dovodi u vezu sa političkim razračunavanjima i skrivenim motivima.

"Mi smo profesionalci i to se ne može nikada i ni u kom slučaju dovesti u pitanje. Mi smo već početkom decembra imali sve što nam je trebalo i napravili smo plan kako da to realizujemo jer nije bilo jednostavno, s obzirom da prvi put ulazimo u tako složen slučaj tužilačke istrage. Spremali smo se u svakom smislu, od tehnike do svega ostalog", rekla je Čarapić.

"Moje kolege i ja smo jednostavno odlučili da u sljedeću godinu ne ulazimo sa “teretom” Zavale jer mi imamo drugih obaveza u specijalnom odjeljenju. Svjesni smo, naravno, i da smo to uradili u bilo kom drugom trenutku imali bismo isti komentar onih koji su prosto zaduženi za tu vrstu komentara da je u tužilaštvu i državi sve politika. Nije.“

Bonus video: