Steže se obruč oko Marovića

Specijalno tužilaštvo za sprovođenje istrage u aferi Zavala navelo detalje, dokazni materijal, i datume sklapanja sumnjivih dogovora imeđu optuženih.
176 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.01.2011. 00:00h

U sva tri sporna događaja od juna 2007. do marta 2008. godine za koje tužilaštvo tereti uhapšene budvanske funkcionere i njihove poslovne partnere, umiješano je preduzeće "Moninvest", čiji je tadašnji većinski vlasnik bio Svetozar Marović sa početnim ulogom od 80 centi, ali je za krivična djela osumnjičen njegov partner i izvršni direktor Dragan Sekulić.

U naredbi za sprovođenje istrage piše da je Marovićeva firma iz "Zavala investa" izašla u maju 2008. godine tridesetak dana nakon što je MANS objavio da je podnio krivičnu prijavu za aferu, a tadašni potpredsjednik DPS-a dan kasnije udio u "Moninvestu" prodao Sekuliću za milion eura. Specijalni tužilac tereti Sekulića i za način na koji su izvršene vlasničke promjene u "zavala investu", tvrdeći da je ruskoj firmi na štetu svoje firme "Moninvest" namjestio da zaradi 9.2 miliona eura.

Budvanske funkcionere Rajka Kuljaču, Marovićevog brata i njihove saradnike specijalno tužilaštvo sumnjiči da su oštetili opštinu i firmi "Zavala invest" omogućili da naplati milion eura više od stvarne cijene za gradnju postrojenja za pretvaranje morske vode u tehničku na brdu Zavala.

Tužilaštvo ima dokaze

Odjeljenje tužilaštva za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina u naredbi za sprovođenje istrage protiv desetoro osumnjičenih, navelo je detalje, dokazni materijal, brojeve ugovora, aneksa i datume sklapanja sumnjivih ugovora između opštinskih funkcionera u Budvi i vlasnika firmi.

Bonus video: