PRVI UTISAK

Opozicija i SDP pozdravljaju hapšenja

Članovi vladajućih i opozicionih partija u Crnoj Gori zadovoljni su hapšenjima u Budvi, nadaju se da će ih biti sve više
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.01.2011. 00:00h

Političke stranke u Crnoj Gori podržale su danas akciju policije u kojoj su privedeni gradonačelnikBudve Rajko Kuljača i deset njegovih saradnika, zbog sumnje da su učestvovali u nelagalnim poslovima u vezi sa gradnjom hotelskogkompleksa na rtu Zavala kod Budve.

Među privedenim osobama su i potpredsjednik Skupčtine opštine Budva Dragan Marović, brat crnogorskog vicepremijera u ostavci SvetozaraMarovića, kao i poslanik vladajuće Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore Đorđe Pinjatić.

SNP: Biće toga još!

Predstavnik vladajuće Socijaldemokratske partije Crne Gore Borislav Banović, ocijenio je da je privođenje budvanskih funkcionera dio procesa jačanja pravne države i vladavine prava u Crnoj Gori. Banović je rekao da je to cilj vladajuće koalicije DPS-SDP.

Iz Socijalističke narodne partije saopšteno je da će ovakvih "dešavanja" u Crnoj Gori biti sve više, ali ta partija nije komentarisala hapšenje funkcionera u Budvi. Predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević novinarima je rekao da su u Budvi uhapšene "sitne ribe", ali da istraga, ako bude dosljedna, može dovesti do "krupnih riba". On je rekao da je bitno da se uhapse oni koji su "kreirali sistemorganizovanog kriminala". I prema ocjeni lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića, jutros privedeni budvanski funkcioneri su "sitne ribe".

Hapšenje u Budvi pozdravila je i nevladina organizacija Mreža za afirmaciju nevladinog sektora koja je ranije tražila ispitivanje odgovornosti za poslove koji se tiču izgradnje turističkog naselja na rtu Zavala kod Budve.