Hitna sjednica

Danas odluka o Pinjatićevom imunitetu

Danas u 16 časova održaće se hitna sjednica koju je zakazao Vrhovni državni tužilac, tema sjednice imunitet poslanika Pinjatića
120 pregleda 0 komentar(a)
Pinjatić, Foto: Vesko Belojević
Pinjatić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.01.2011. 00:00h

Na zahtjev Vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Ranke Čarapić, za danas je zakazana hitna sjednica administrativnog odbora crnogorske skupštine na kojoj će se razmotriti tužiočev zahtjev za skidanje imuniteta poslaniku vladajuće Demokratske partije socijalista Đorđu Pinjatiću.

Sjednica odbora je zakazana za 16 sati, a član tog odbora iz Pokreta za promjene Koča Pavlović kazao je agenciji Beta da pretpostavlja da je riječ o istrazi u vezi sa slučajem nelegalne gradnje na rtu Zavala kod Budve.

U Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore u toku je saslušanje uhapšenih čelnika budvanske opštine, gradonačelnika Rajka Kuljače i potpredsjednika opštine Dragana Marovića, brata potpredsjednika vlade u ostavci Svetozara Marovića. Njihovo privođenje i privođenje još deset osoba iz Budve naložilo je državno tužilaštvo u okviru istrage koju je protiv čelnika opštine inicirala nevladina organizacija Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) zbog sumnje da je riječ o nelegalnoj gradnji luksuznih apartmana čiji je investitor ruski Miraks.

Ko je Đorđe Pinjatić?

- Predsjednik - Odbor za ljudska prava i slobode - Član - Poslanički klub Demokratske partije socijalista (DPS) - Član - Odbor za ekonomiju, finansije i budžet - Član - Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije - Datum rodjenja: 25.05.1972. - Mjesto rodjenja: Cetinje