Pajović: Nenaplaćena potraživanja i značajni gubici vode na mreži najveći problemi vodovoda u Baru

e navodeći tačan iznos, on je u današnjem saopštenju za javnost objavio da se nenaplaćena potraživanja DOO "Vodovod I kanalizacija Bar" i dalje mjere milionima eura, i pored povećanja naplate u 2017. od 5,44 posto "ili za više od 180.000 eura u odnosu na 2016."
139 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Pajović, Foto: Radomir Petrić
Zoran Pajović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 27.03.2018. 16:19h

Direktor vodovoda u Baru, Zoran Pajović saopštio je da su nenaplaćena potraživanja i značajni gubici vode na mreži najveći problemi ovog opštinskog preduzeća.

Ne navodeći tačan iznos, on je u današnjem saopštenju za javnost objavio da se nenaplaćena potraživanja DOO "Vodovod I kanalizacija Bar" i dalje mjere milionima eura, i pored povećanja naplate u 2017. od 5,44 posto "ili za više od 180.000 eura u odnosu na 2016."

"To ugrožava održivost cjelokupnog sistema, s obzirom da je naknada za isporučene količine vode jedini prihod ovog preduzeća", naveo je Pajović.

On je dodao da su gubici na mreži i dalje veliki iako je u 2017. bilo preko 900 manjih i većih intervencija na vodovodnoj mreži, a otkrivena su 233 nelegalna priključka.

"Gubici su svakako uslovljeni i činjenicom da ukupna dužina vodovodne mreže profila od 20 do 500 mm na području naše opštine iznosi 472 km i da je u dobroj mjeri zastarjela", rekao je Pajović.

"Bez obzira na probleme, odgovornost koju imamo i osjećamo prema našim korisnicima obavezuje nas da i ubuduće uložimo dodatne napore za što bolje rezultate, a pored angažovanja postojećih kapaciteta, nastavićemo kontinuirano unaprjeđenje i osnaživanjem naših kadrovskih potencijala", naveo je direktor barskog vodovoda.

Bonus video: