Nakon deceniju obećanja: Bijelo Polje konačno dobija bazen

Ispunjeni svi uslovi za objekat koji bi se nalazio kod Doma zdravlja
770 pregleda 0 komentar(a)
Bazen grade iza Doma zdravlja, Foto: Domzdravljabp.me
Bazen grade iza Doma zdravlja, Foto: Domzdravljabp.me

Priča o izgradnji bazena koji bi se nalazio u blizini Doma zdravlja u Bijelom Polju ponovo je aktuelizovana poslije više od deset godina raznih najava i obećanja, nakon što je lokalna Direkcija za izgradnju i investicije dobila urbanističko-tehničke uslove i na tenderu izabrala projektanta i revidenta.

Kako je “Vijestima” saopšteno iz Direkcije, na toj urbanističkoj parceli projektnim zadatkom je predviđeno da se isprojektuje otvoreni bazen dimenzija 50x25 metara, dubine od dva do pet metara sa pratećim sadržajima, manji zatvoreni bazen 33,5x25, dubine 2,5 metara sa pratećim sadržajima, kao i prostor za teretanu, kancelarije i komercijalne sadržaje. Pored toga, u suterenu je planirana garaža kao i pristupne saobraćajnice i parking mjesta.

“Ova urbanistička parcela shodno izmjenama i dopunama DUP-a Centralne zone Bijelo Polje planirana je za sport i rekreaciju, odnosno namijenjena je za razvoj sportsko-rekreativnih sadržaja. To znači da se mogu graditi kompleksi i objekti za sportove na otvorenom i u zatvorenom prostoru“, kazao je direktor Direkcije za izgradnju i investicije Bijelo Polje Milanko Minić.

On je istakao da je u toku izrada tehničke dokumentacije.

“Kada se tehnička dokumentacija završi, imaćemo projektantsku vrijednost, odnosno znaćemo koliko je novca potrebno da se sagradi objekat”, kazao je Minić.

Predstavnik NVO “Evropski omladinski centar” Mladen Španjević je kazao da bi otvaranje bazena doprinijelo afirmaciji afirmaciji zdravih stilova života, posebno sportskih aktivnosti.

“Poznato je koliko su korisni sportovi na vodi poput vaterpola i plivanja posebno na razvoj mladih a otvaranje bazena bi poboljšalo i turističku ponudu Bijelog Polja. Usljed nedostatka materijalnih sredstava, bilo bi poželjno uključiti privrednike i ostalo zainteresovano građanstvo, u cilju ostvarenja ove ideje”, kazao je Španjević.

Bonus video: