DPS "gura” svoj kadar kako bi kontrolisao Radio Tivat

Za predstojeću sjednicu SO Tivat pripremljen je predlog odluke o imenovanju dva člana Savjeta RT, po kojoj bi u to tijelo ušli Žarko Ostojić kao predstavnik organizacija obrazovanja, odnosno Slađana Drakulović ispred sportskih organizacija
439 pregleda 3 komentar(a)
Radio Tivat, Foto: Siniša Luković
Radio Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 27.03.2018. 18:31h

Nakon što im je lani propao pokušaj da iznenadnom “epidemijom ostavki“ preuzmu većinu u Savjetu Radio Tivta (RT), tivatski DPS odlučio je da nastavi sa akcijom postupnog uvođenja sebi bliskog kadra u Savjet te javne ustanove.

Na sličan način, DPS je taj scenario realizovao u Savjetu RTCG.

Za predstojeću sjednicu SO Tivat pripremljen je predlog odluke o imenovanju dva člana Savjeta RT, po kojoj bi u to tijelo ušli Žarko Ostojić kao predstavnik organizacija obrazovanja, odnosno Slađana Drakulović ispred sportskih organizacija.

Njihove kandidature većinom glasova podržao je Odbor za izbor i imenovanja u kojem DPS, sa koalicionim partnerima SD i HGI, ima većinu. Odborom predsjedava odbornik DPS-a Mile Ćosović.

Ostojić je profesor istorije u školi “Mladost“, ispred koje ga je za članstvo u Savjetu zvanično kandidovala ditrektorica Jovanka Vujačić, odbornica DPS-a. Ostojić je poznat kao bliski saradnik DPS-u bliskog Udruženja boraca i antifašista Tivta i njegovog predsjednika Dragiše Ćosovića, koji je dugogodišnji sekretar OO DPS-a Tivta i otac odbornika i predsjednika Odbora za izbor i imenovanja Mileta Ćosovića.

Pravnica Slađana Drakulović radi u Direkciji za imovinu kao pravni zastupnik lokalne uprave. Nju je za Savjet RT kandidovao Košarkaški klub „Probasket“ na čijem je čelu bivši odbornik DPS-a i aktuelni direktor opštinskog preduzeća Autobuska stanica Zoran Stanković. Pored njih dvoje, pred Odborom su bile i i kandidature profesorice Muzičke škole Dunje Nikolić i bivšeg prvaka Crne Gore u šahu i instruktora u Šahovskom klubu „Mimoza“ Bojana Staničića.

Njih dvoje su bili članovi Savjest RT u prošlom mandatu i jedini su lani u vrijeme kada je DPS izazvao „epidemiju ostavki“ u Savjetu s ciljem da ga blokira i postepeno preuzme uticaj nad uređivačkom politikom lokalnog radija, ostali da rade u tom tijelu.

Nikolićeva i Staničić zajedno sa radnicima radija i javnošću Tivta koja se pobunila, tada su uspjeli da odbrane nezavisnost RT od političkog uticaja.

Bonus video: