Škola tužila državu, jer krova na sali nema godinu dana

Direktorica Jarmila Radović objašnjava da je otvoreni postupak javne nabavke za izvođenje radova škola sprovela u martu prošle godine
101 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Orjenski bataljon, Foto: Slavica Kosić
OŠ Orjenski bataljon, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 27.03.2018. 19:34h

Saniranje krova fiskulturne sale OŠ “Orjenski bataljon” u Bijeloj ne počinje već godinu, iako je obezbijeđen novac za radove.

Predmet je završio na Upravnom sudu nakon što je uprava škole podnijela tužbu protiv Državne komisije za kontrolu javnih nabavki i ukazala na propuste u zakonskoj proceduri.

Kino i fiskulturna sala sada su zatvoreni jer se usljed obilnih padavina voda slivala niz zidove i oštetila parket.

U prostorijama se ne drže časovi ni bilo koje druge aktivnosti, zbog zaštite zdravlja djece i nastavnog osoblja, kažu u školi.

Direktorica Jarmila Radović objašnjava da je otvoreni postupak javne nabavke za izvođenje radova škola sprovela u martu prošle godine.

Kaže da joj je komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki predložila da kao prvorangiranu i najpovoljniju izabere ponudu firme „Incom“ iz Podgorice.

Na odluku se žalila drugorangirana kompanija “Hidrograđevinar“ iz Nikšića.

“Više puta smo se, u telefonskom razgovoru, obraćali komisiji za kontrolu postupaka javnih nabavki i dobijali odgovor da će se uskoro donijeti odluka. Kako do toga nije došlo, 7. septembra prošle godine uputili smo im urgenciju. Rješenje je doneseno 15. septembra 2017. ali je njime, uprkos očiglednim zakonskim nepravilnostima, uvažena žalba firme ‘Hidrograđevinar’ i naloženo školi da u ponovnom postupku otkloni nepravilnosti na koje joj je ukazano”, kaže Radovićeva.

Nakon konsultacija sa Ministarstvom prosvjete, uprava škole je podnijela tužbu Upravnom sudu i traži da se to rješenje poništi.

Radovićeva ističe da odluka još nije donesena uprkos urgenciji upućenoj predsjednici Upravnog suda Branki Lakočević.

Bonus video: