Biram Bar "čempresarima": Već smo našli lokacije za vrtić

2084 pregleda 5 komentar(a)
Mjesto na kojem su htjeli da grade vrtić, Foto: Radomir Petrić
Mjesto na kojem su htjeli da grade vrtić, Foto: Radomir Petrić

Na dopis koji je danas Građanska inicijativa (GI) uputila predsjednicima Opštine i SO Dušanu Raičeviću I Miću Orlandiću, te odborničkim klubovima u SO Bar, prva je reagovala partija “Biram Bar” koja je članica lokalne vladajuće koalicije.

U reagovanju dostavljenom “Vijestima” povodom teksta o dopisu GI, iz “Biram Bar” navode da “kao i uvijek i kao i svima koji im se obrate” odmah odgovaraju, te da su danas odmah Građanskoj inicijativi poslali pismo sa svojim komentarima navoda GI.

"U pismu koje smo uputili GI na njihov dopis u vezi sa pokretanjem inicijative za pokretanje procedure odabira nove lokacije za izgradnju vrtića, naveli smo da je “Biram Bar” kao stranka koja je od prvog dana bila na strani GI, a protiv izgradnje vrtića u dvorištu gimnazije "Niko Rolović" već uradila nekoliko stvari, prije svega, uvidom u katastar pronašla lokacije u gradu koje nisu sporne i na kojima bi mogao da se izgradi vrtić. U skladu sa zahtjevom GI da procedura određivanja nove lokacije bude transparentna, svrsishodna i efikasna, pozivamo GI da pogleda koje su to lokacije i da GI organizuje sami ili zajedno sa nama javnu raspravu sa građanima oko toga. Odbornička grupa “Biram Bar” je spremna da pokrene proceduru pred SO Bar za održavanje vanredne sjednice na čijem bi dnevnom redu bila samo ova tema", navodi se u reagovanju “Biram Bar”.

Bonus video: