Dragaš zbog Mitrićeve greške ostao bez para?

Mitrić nije želio da komentariše Dragaševe tvrdnje, poručivši mu da ga tuži ako smatra da je njegovom greškom ostao bez odštete
213 pregleda 10 komentar(a)
Blagota Mitrić, Foto: Boris Pejović
Blagota Mitrić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.03.2018. 20:05h

Pljevljak Dragan Dragaš optužio je advokata Blagotu Mitrića da je odgovoran što je Sud u Strazburu odbio tužbu kojom je tražio isplatu odštete za povrede zadobijene prije deset godina.

Sud je tužbu odbio iz proceduralnih razloga, a Dragaš tvrdi da je Mitrić isključivi krivac za to.

“Mitrić nije naglasio precizno da od Suda u Strazburu traži dosuđivanje pravedne visine novčane odštete, već je tražio da poništi presudu Vrhovnog suda i predmet vrati na ponovni postupak i odlučivanje. On je trebalo da traži da Sud dosudi pravednu novčanu naknadu, a ne da se poništi presuda jer to Sud u Strazburu ne radi. Zbog ovakve njegove greške uništen mi je cio predmet. Mislim da je ovo namjerno urađeno jer ne mogu da povjerujem da profesor Pravnog fakulteta i nekadašnji sudija Ustavnog suda nije znao kako treba napisati tužbu”, ističe Dragaš, peznionisan kao invalid prve kategorije sa stepenom invalidnosti od 80 odsto.

Mitrić nije želio da komentariše Dragaševe tvrdnje, poručivši mu da ga tuži ako smatra da je njegovom greškom ostao bez odštete.

Dragaš priča da se preko advokatske kancelarije Mitrića obratio Strazburu jer nije bio zadovoljan odštetom koju su mu dosudili crnogorski sudovi.

On navodi da je 2007. zadobio teške povrede prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji Doma kulture u Pljevljima.

Priča da je pao iz potkrovlja u bioskopsku salu sa visine od skoro deset metara i tom prilikom polomio ruku i jedan pršljen, što je dovelo do toga da su mu noge bile gotovo potpuno paralisane.

I pored nekoliko operacija, kreće se uz pomoć dvije podlaktne štake...

Dragaš tvrdi da je Mitrić od njega godinama skrivao odgovor Suda iz Strazbura.

“Lično sam pisao sudu u Strazburu i od suda dobio odgovor da je predmet odbačen bez mogućnosti žalbe. Tako me je advokatska agencija ‘Mitrić’ lišila novčane nadoknade, koju bi mi dosudio Sud iz Strazbura.

Na moje pitanje zašto je to uradio, Mitrić je u početku negirao krivicu i pravio se kao da ne zna o čemu govorim.

Kada je uvidio da sam svjestan njegove krivice i njegovih radnji, on mi je odgovorio da ga je baš briga i da mu ne mogu ništa”.

Dragaš kaže da je razmišljao da tuži Mitrića, ali da je od toga odustao jer ne vjeruje u domaće pravosuđe i nema novca da plati advokata.

Na sudu dobio 50.000 eura odštete

Sud je Dragašu dosudio oko 50.000 eura odštete, a novac su solidarno isplatili Opština Pljevlja - investitor radova i firma “Ving”.

“Mitrić mi je rekao da se za povrede kao moje dosuđuju desetostruko veći iznosi. Nedavno sam pročitao u medijima da je jednoj ženi u Sloveniji dosuđena odšteta od 700.000 eura za sto odsto invalidnosti. Niko ne razmišlja o tome što mi je uništen život i moja budućnost koju sam zamišljao drugačiju nego ovu danas. Nikoga nije briga što je za moje liječenje i tretmane u igalu potrebno puno novca”.

Bonus video: