OBILJEŽAVANJE MJESECA ŽENSKE ISTORIJE

Omaž Hrabrim ženama: Ambasada SAD poziva građane da se pridruže izazovu

Da biste se pridružili, potrebno je postaviti video ili fotografiju nekoga koga smatrate hrabrom ženom i jednom rečenicom objasnite zašto
1023 pregleda 1 komentar(a)
Izazov Hrabre žene, Foto: Screenshot (video)
Izazov Hrabre žene, Foto: Screenshot (video)

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici pokrenula je internet izazov Hrabre žene u čast obilježavanja Mjeseca ženske istorije (Women's History Month).

"Preplavimo internet hrabrim ženama! Pozivamo vas da se pridružite izazovu i da na taj način obilježimo #mjesecŽenskeIstorije. 1. Iskopirajte ovaj tekst; 2. Postavite video ili fotografiju nekog ko je za vas #HrabraŽena i objasnite zašto jednom rečenicom; 3. Označite osobu koja bi trebalo da se pridruži izazovu", stoji u objavi uz video-snimak na zvaničnoj stranici Ambasade SAD na Fejsbuku.

"Stvarno se divim Ameliji Erhart i ona je za mene hrabra žena. Godine 1928. Amelija Erhart bila je prva žena pilot u SAD koja je sama preletjela Atlantski okean. Divim se tako hrabrim ženama kao što je ona i kao što je Kristina Bačić, prva crnogorska žena pilot", kazala je u video-snimku ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke.