Mali bavarski fest u Herceg Novom

731 pregleda 1 komentar(a)
Sa događaja
Sa događaja

U okviru Dana njemačke kulture koji je organizovan u okviru Praznika mimoze danas je na glavnom hercegnovskom trgu održan ulični performans na kome je nastupila muzička kapela i plesači iz kulturno umjetničkog društva iz Incela u Bavarskoj. Predstavljena je i gastro ponuda tog dijela Njemačke.

U Igalu je sinoć održano veče njemačke kuhinje na kojem su prisutni uživali u gastro specijalitetima, piću i tradicionalnoj folklornoj muzici i igri Bavarske, a poseban ugođaj dočarala je Turistička organizacija grada Incela sa članovima

Gastro večeri prisustvovali su ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori Robert Hajnrih Veber i predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić. Njemački ambasador je objasnio da je Incel poznat kao popularan zimski centar , ali i kao mjesto dobre gastronomije i dobrih ljudi, zbog čega mu je drago da taj grad predstavlja Njemačku u Igalu.

Sa događaja

Mali bavarski fest je samo prvi rezultat saradnje Herceg Novog i grada Incela.

“Imajući u vidu da je Incel poznat zimski centar nedaleko od Minhena, kao ključnu nit za povezivanje vidimo oblast turizma. Nadamo se da će zahvaljujući ovoj saradnji još veći broj njemačkih turista čuti za Herceg Novi i biti naši gosti. Važan cilj nam je kulturna razmjena među gradovima koji dijele evropske vrijednosti, kazao je predsjednik Opštine Stevan Katić.

“Dolazimo iz mjesta koje se, kao i Herceg Novi, bavi turizmom. Mislim da je ovo samo početak saradnje, koja će za rezultat imati veću razmjenu turista, kazao je Stajnbaher, nakon čega je delegaciji Opštine Herceg Novi uručen simboličan poklon, “kamen temeljac” buduće saradnje – zastava sa porukom “prvi kvadratni metar Incela posjedujete večeras”, kazao je direktor Turističke organizacije Incela, Gerhard Štajnbaher.

Bonus video: