Torta za osmijeh: Djeci s ljubavlju

Direktor Dječijeg doma Mladost, Vladimir Delić zahvalio je svima koji su današnji dan učinili najslađi
607 pregleda 0 komentar(a)
Torta za osmjeh, Foto: PR Opština HN
Torta za osmjeh, Foto: PR Opština HN

“Torta za osmijeh” tradicionalna akcija koju NVO Omladinski centar Herceg Novi 16 godina organizuje u Dječijem domu Mladost Bijela I danas je okupila veliki broj građana, predstavnika nevladinog sektora, lokalnih firmi , preduzeća i institucija.

Predsjednik Milijan Mijović je ustvrdio da je riječ o akciji koja već godinama vraća vjeru u ljudsko dostojanstvo, solidarnost i dobru volju. On je kazao da su djeca ove godine dobila 110 torti I da je bilo donatora koji su poklonili i po dvije slastice.Torte su stigle iz skoro svijh krajeva Crne Gore, ali I iz inostranstva. Iz Makedonije iz Svetog Nikole stigla je delegacija koja je I prethodnih 11 godina uljepšavala ovaj dan mališanima iz Doma, kao I iz Bosne I Hercegovine.

Direktor Dječijeg doma Mladost, Vladimir Delić zahvalio je svima koji su današnji dan učinili najslađi. On je kazao da su torte poslali predsjednik države i premijer Milo Đukanovići Dušan Marković I iz ministrstva rada I socijalnog staranja.

Sekretarka za društvene djelatnosti, Ana Zambelić Pištalo je podsjetila da Opština Herceg Novi tradicionalno učestvuje u akciji i istkla dobru i kvalitetnu saradnju lokalne sa upravom Doma. Navela je da je Opština štićenicima Dječjeg doma obezbjedila besplatne karte za lokalni autobskom prevoz, kao i mjesečne stipendije za visokoškolce.

“ Želja lokalne zajednice da se djeca i mladi iz Doma što više uključe u život lokalne zajednoice “, kazačla je Zambelić Pištalo.

U tortama u koje je utkana ljudskost, ljubav prema djeci i radost poklanjanja počeće najviše su uživali oni kojima su I namijenjene. Za dobar štiming pobrinula se klapa Stari kapetan.

Bonus video: