Eko park Blace ponovo na meti vandala

Nikšićki ekolozi pozvali su nadležne lokalne instucije, prije svega Komunalnu policiju i Centar bezbjednosti, da se potrude "da u najskorijem periodu pronađu počinioce“ i zakonski ih sankcionišu
2572 pregleda 1 komentar(a)
Eko park, Foto: DMEN
Eko park, Foto: DMEN

Eko park Blace, koji se nalazi u okolini Nikšića, ponovo je bio na meti vandala koji su uništili mobilijar, postavljen od strane Društva mladih ekologa Nikšić (DMEN).

"Proteklih deset dana eko park Blace je u dva navrata bio na meti vandala. Nečiji hir, nedoraslost, nekultura življenja ili šta već drugo uzrokovali su znatnu štetu u parku. Polomljene su klackalica za djecu, dva stola i četiri klupe, info tabla, oštećen je krov na roštilju, oštećana su dva i polomljeno je jedno mlado stablo lipe", saopštio je Miodrag Karadžić, predsjednik DMEN-a.

Nikšićki ekolozi pozvali su nadležne lokalne instucije, prije svega Komunalnu policiju i Centar bezbjednosti, da se potrude "da u najskorijem periodu pronađu počinioce“ i zakonski ih sankcionišu.

"Pozivamo građane ukoliko imaju bilo koju informaciju o počiniocima da je dostave našoj kancelariji ili direktno nadležnim institucijama jer je u 21. vijeku neprimjereno da se ovakve stvari događaju u našoj zajednici", poručio je Karadžić.

Eko park Blace je nastao prije četiri godine uz veliko angažovanje volontera, članova DMEN-a, kao i građana, koji kontinuirano oplemenjuju pomenutij lokalitet.

"Namjena parka je da služi posjetiocima dobre volje za odmor i rekreaciju a nikako za devastaciju", zaključio je predsjednik DMEN-a.

Galerija

Bonus video: