Krivokapić čestitao Oliveri Lakić: Tradicionalna hrabrost Crnogorki doživjela afirmaciju kakva joj i dolikuje

"Crnogorskom društvu neophodno je što više ovakvih heroina, neustrašivih, nepokolebljivih i beskompromisno odlučnih u otkrivanju zloupotreba autokratskog režima koji strijepi od jedine stvari koja će ga urušiti – istine o zarobljenosti države koja se stalno udaljava od demokratskih i čojskih vrijednosti"
3211 pregleda 9 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić uputio je čestitku novinarki "Vijesti" Oliveri Lakić povodom dodjele Međunarodne nagrade "Hrabra žena".

Lakić je dobitnica je Međunarodne nagrade hrabra žena (International Women of Courage Award) koju dodjeljuje američki Stejt dipartment.

"Tradicionalna hrabrost Crnogorki još jednom je doživjela afirmaciju kakva joj i dolikuje, sa adrese koja je svojevrstan svjetionik demokratije – Sjedinjenih Američkih Država. Pregalaštvo Olivere Lakić i njena strast za istinom kao suštinskom potrebom modernih demokratija ovog puta je dobilo nagradu kakvu je i zaslužilo – dubok naklon svijeta koji demokratiju živi i koji cijeni da je lična hrabrost pojedinaca jedini put Crne Gore iz zarobljenosti", istakao je Krivokapić.

On je dodao da u ime SDP želi da čestita gospođi Lakić na Međunarodnoj nagradi "Hrabra žena", jer je ona gordo personifikuje kroz sve godine svog požrtvovanog rada u borbi za istinom.

"Crnogorskom društvu neophodno je što više ovakvih heroina, neustrašivih, nepokolebljivih i beskompromisno odlučnih u otkrivanju zloupotreba autokratskog režima koji strijepi od jedine stvari koja će ga urušiti – istine o zarobljenosti države koja se stalno udaljava od demokratskih i čojskih vrijednosti", poručio je Krivokapić.

Bonus video: