Abazović: Dok kukavice napadaju iz zasjede, Olivera Lakić dobija najprestižnije nagrade

"Ovo priznanje ima poseban značaj, ne samo za gospođu Lakić već i za cijelu Crnu Goru"
3130 pregleda 7 komentar(a)
Abazović, Foto: Savo Prelević
Abazović, Foto: Savo Prelević

Olivera Lakić je postala "hrabra žena" onoga trenutka kad je svjesno odlučila da se prihvati teškog poziva i dovede svoju sigurnost u pitanje na način što će razotkrivati kriminalne afere državnih moćnika i organizovanih kriminalnih grupa, naveo je danas u čestitki novinarki "Vijesti" Oliveri Lakić za prestižnu Međunarodnu nagradu "Hrabra žena" predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Olivera Lakić dobitnica je Međunarodne nagrada hrabra žena (International Women of Courage Award) koju dodjeljuje američki Stejt dipartment.

"Ovo priznanje ima poseban značaj, ne samo za gospođu Lakić već i za cijelu Crnu Goru. To je najbolji dokaz da u našem novinarstvu, bez obzira na teške uslove koje je nametnula vlast, postoje osobe koje sa svojim profesionalizmom, odlučnošću i hrabrošću mogu ravnopravno stati rame uz rame sa najboljim istaživačkim novinarima iz cjelog svijeta", naveo je Abazović.

On je ukazao i da "dok kukavice napadaju iz zasjede i dobijaju zaštitu državnog vrha za gnusne zločine, Olivera Lakić dobija najprestižnije nagrade na svijetu".

"To je najveći dokaz da se za ideale vrijedi žrtvovati, i da čak kada to ne cijeni dovoljno domaća javnost, niko ne može umanjiti suštinski viteški posao kojeg u ovom trenutku Olivera Lakić obavlja. Svaka čast na tome",, zaključuje Abazović u čestitki Lakić.

Bonus video: