Saradnja Filozofskih fakulteta iz Nikšića i Ljubljane

Na Filozofskom fakultetu u Ljubljani predavanja su održali prof. dr Goran Barović, koji je govorio o strukturi Univerziteta Crne Gore i Filozofskog fakulteta u Nikšiću i doc. dr Gojko Nikolić, koji je govorio o geodiverzitetu Crne Gore
557 pregleda 0 komentar(a)
Učesnici projekta, Foto: Filozofski fakultet
Učesnici projekta, Foto: Filozofski fakultet

Profesori Filozofskog fakulteta iz Nikšića boravili su u radnoj posjeti Sloveniji u sklopu realizacije bilateralnog projekta “Vrednovanje geodiverziteta planinskih područja Crne Gore i Slovenije”.

“Na Filozofskom fakultetu u Ljubljani predavanja su održali prof. dr Goran Barović, koji je govorio o strukturi Univerziteta Crne Gore i Filozofskog fakulteta u Nikšiću i doc. dr Gojko Nikolić, koji je govorio o geodiverzitetu Crne Gore. Tokom boravka održano je više sastanaka na kojim je utvrđen redosled postupaka koje je potrebno uraditi kako bi ovaj veoma vrijedan projekat bio realizovan, kao i više radnih posjeta važnim institucijama koje će biti uključene u realizaciju projekta”, navodi se u saopštenju za javnost.

Profesore Filozofskog fakulteta iz Nikšića, u delegaciji su pored Barovića i Nikolića bili i saradnici u nastavi, mr Duško Vujačić i mr Goran Grozdanić, primio je dekan Filozofskog fakulteta iz Ljubljane, prof. dr. Roman Kuhar sa saradnicima, kao i dr Andrej Mihevc, iz Instituta za istraživanje krša u Postojni. Delegacija fakulteta posjetila je i Geografski institut “Anton Melik”.

“Rezultat ove posjete je dogovor o nastanku i proširenju saradnje na naučnom i pedagoškom nivou, kao i realizaciji novih projekata”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: