U Baru očekuju veći broj turista iz Njemačke

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u Berlinu nastupaju i LTO Podgorice, Ulcinja, Kotora, Budve i Tivta, kao i veliki broj predstavnika turističke privrede Crne Gore
673 pregleda 0 komentar(a)
Sa sajma u Berlinu, Foto: TO Bar
Sa sajma u Berlinu, Foto: TO Bar

Iz Turističke organitzacije (TO)Bar danas su iskazali „umjereni optimnizam” oko povećanja broja turista iz Njemačke. Pozivajući se na bolju avio-povezanost Crne Gore i Njemačke, te najave sa aktuelnog čuvenog ITB sajma turizma u Berlinu, iz TO Bar ukazuju da je njemačko emitivno tržište stabilno.

"Emitivno tržište Njemačke je i dalje stabilno, svi podaci govore o tome da će kao i prošle i ove godine doći do blagog povećanja broja međunarodnih odlazaka -oko dva posto- ali, da će takođe doći i dopovećanja njihove potrošnje-oko tri posto. U porastu je i tražnja za kraćim putovanjima , od2-4 dana. TO Bar i ove godine predstavlja turističku ponudu Bara na vodećem svjetskom turističkom sajmu ITB koji traje do kraja ove sedmice. Od kompletne ponude grada i opštine, nešto veće interesovanje vlada za aktivne odmore, putovanja koja obuhvataju posjetu kulturno-istorijskim znamenitostima i gastro ponudu. Imajući u vidu da je Crna Gora zanimljiva turistička destinacija Njemcima, očekujemo da u narednom periodu jedan broj ovih turista posjeti i Bar. I dalje je veoma rano govoriti o nastupajućoj ljetnjoj turističkoj sezoni, ali imajući u vidu najave sa ITB i bolju avio povezanost, tu možemo izraziti umjereni optimizam", saopštili su “Vijestima” iz TO Bar.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u Berlinu nastupaju i LTO Podgorice, Ulcinja, Kotora, Budve i Tivta, kao i veliki broj predstavnika turističke privrede Crne Gore.

Po značaju i veličini ITB Berlin je jedan od najbolje rangiranih međunarodnih berzi turizma. Lani je na sajmu bilo 10.000 kompanija iz 186 zemalja svijeta i više od 170.000 posjetilaca od kojih su 110.000 bili profesionalci iz oblasti turizma. Procjene su da se tokom sajma ugovore poslovi vrijednosti preko sedam milijardi eura.

R.P.

Bonus video: