LP čestitala Oliveri Lakić: Sloboda medija temelj otvorenog društva

Ovakva nagrada priznanje je, kako za novinarku Lakić i njen profesionalni rad, tako i za crnogorsko novinarstvo, poručili su iz Liberalne partije
300 pregleda 3 komentar(a)
Liberalna partija Crne Gore, Foto: LPCG
Liberalna partija Crne Gore, Foto: LPCG

Liberalna partija čestitala je novinarki "Vijesti" Oliveri Lakić na Međunarodnoj nagradi Hrabra žena (International Women of Courage Award) koju dodjeljuje američki Stejt department.

Njoj su nagradu danas u sjedištu Stejt departmenta u Vašingtonu nagradu uručili prva dama SAD Melanija Tramp i američki državni sekretar Majk Pompeo.

"Ovakva nagrada priznanje je, kako za novinarku Lakić i njen profesionalni rad, tako i za crnogorsko novinarstvo koje dokazuje da ima profesionalni kapacitet na svjetskom novou i da je neophodno još snažnije raditi na zaštiti novinara i promociji medijskih sloboda i slobode javno izgovorene riječi. Otvorenost medija i slobodu medijskog izvještavanja, te nezavisnost novinarske profesije, Liberalna partija smatra temeljnom pretpostavkom slobodnog i otvorenog društva", saopšteno je iz LP.

Za to je, kako su kazali, potreban apsolutno slobodan i autonoman rad svih nezavisnih medija, portala, štampe, televizija i radija, kao i javnog servisa, zaštićenog od svih pritisaka kojima je cilj zloupotreba informacija.

"Uvjereni smo da će ovakva nagrada biti dodadni podsticaj kako novinarki Lakić, tako i svim drugim profesionalnim novinarima svih medija u Crnoj Gori da svoj posao obavljaju u najboljem interesu crnogorske javnosti i u najboljem interesu činjenica i istine", saopštili su iz Liberalne partije.

Bonus video: