Tivat: Komunalno preduzeće raspisalo dva tendera i počelo sa čišćenjem

627 pregleda 0 komentar(a)
Dio vozila Komunalnog Tivat, Foto: Siniša Luković
Dio vozila Komunalnog Tivat, Foto: Siniša Luković

Komunalno preduzeće Tivat raspisalo je tender za nabavku dva polovna kamiona za odnošenje smeća većeg kapaciteta. Traže se vozila sa tzv. rotopress nadgradnjom kapaciteta minimum po 20 kubika smeća, a procijenjena vrijednost ove javne nabavke je 150 hiljada eura sa PDV-om. Ponude na tender primaju se do 26. marta.

Komunalno je juče raspisalo i tender za kupovinu nove tzv. kombinovane građevinske mašine (utovarivač-rovokopač), procijenjene ukupne vrijednosti 93.000 eura sa PDV-om. Nova vozila i građevinska mašina kupuju se po hitnoj proceduri jer je Komunalno već duže vrijeme u velikom problemu sa nedovoljnom ili neadekvatnom tehničkom opremljenošću, zbog čega ne bi moglo da u potpunosti odgovori potrebama građana i turista u predstojećoj ljetnjoj sezoni. Novac za nabavku vozila i mašine je izdvojila Opština.

Kako je ranije saopšteno iz te firme, radnici Komunalnog u posljednjih šest mjeseci očistili su ukupno 7,26 kilometara dužine korita potoka i atmoaferskih kanala na teritoriji Opštine.

Radi se o čišćenju, košenju i bagerisanju po potrebi, koji su bili izvedeni na 17 lokacija, a preduzeto je bilo i ručno vađenje mulja i otpada iz kanala na uglu Kalimanjske 3 i magistrale, te produbljivanju kanala u naselju Kava.

Kroz naselje Gradiošnica, od Doma kulture do magistrale, u dužini od 1.500 metara očišćen je kanal i pokošeno područje. U oba pravca, od aerodroma do kružnog toka u dužini od 2,3 kilometra pokošeno je područje oko magistrale i odvodnog kanala, a izvedeno je bagerisanje na oko 1.300 metara pravca od stare Račice do Solila.

Bonus video: