Mačka upucana u Podgorici, potreban novac za operaciju

Mačka je pregledana i ustanovljeno je da je metak povrijedio kičmu. Od tada je u ordinaciji, pod terapijom i zbrinuta
11214 pregleda 36 komentar(a)
Mačka u ambulanti, Foto: Privatna arhiva
Mačka u ambulanti, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.03.2019. 09:46h

Mačka stara sedam mjeseci upucana je iz vazdušne puške 15. januara u Podgorici, u još jednom od primjera nasilja nad životinjama u glavnom gradu.

Metak je pogodio u kičmu i paralizovao je. Nakon objave na društvenim mrežama da se mače nalazi nepomično na sred ulice iza zgrade Pejton u centru Podgorice, osoblje jedne veterinarske ordinacije je otišlo i pronašlo Dušku, kako su je nazvali. Sa njom je bio i mačor koji je bezuspješno pokušavao da je pomjeri sa ulice kako bi je spasio.

Mačka je pregledana i ustanovljeno je da je metak povrijedio kičmu. Od tada je u ordinaciji, pod terapijom i zbrinuta. Ne može da pomjera donji dio tijela i stavljene su joj pelene jer nema kontrolu nad fiziološkim potrebama.

Nakon konsultacija sa kolegama, veterinarka dr Marija Georgijevna je dobila informaciju da je mače moguće operisati u Beogradu. Cijena operacije je 500 eura.

S obzirom na to da je na mačku pucao čovjek i ostavio je tako, što je krivično djelo, pokrenuta je humanitarna akcija da bi se sakupila potrebna suma i da neki drugi ljudi probaju da daju šansu Duški da nastavi život. Bez obzira na ishod operacije, ona će biti udomljena i o njoj će brinuti Tatjana Mitrović, i u slučaju da ostane paralizovana.

Molimo sve ljude da doniraju i daju skromni doprinos i zadrže ljudskost koju pojedinci urušavaju ovakvim postupcima prema životinjama i odbranimo njihovo pravo na život, liječenje i dostojanstvo.

Uplate vršiti na žiro račun Tatjane Mitrović 540-0000032100539-31 u Erste banci, sa naznakom „Za Dušku“. Svi računi tretmana i operacije biće dostavljeni na uvid javnosti nakon operacije.

Bonus video: