Radiće na Žarskom za 1,487 miliona eura

Konzorcijum “Naš Mojkovac” dobio posao na skijalištu koje se gradi na mojkovačkoj strani Bjelasice
3278 pregleda 1 komentar(a)
Skijalište Kolašin 1600, Foto: Youtube
Skijalište Kolašin 1600, Foto: Youtube

Konzorcijum “Naš Mojkovac” dobio je posao izrade Glavnog projekta ugostiteljskog objekta i parkirališta za potrebe razvoja ski-centra Žarski, kod Mojkovca.

Pored toga, konzorcijum je dobio i posao izgradnje i opremanje ugostiteljskog objekta sa prilaznim platoima i prilaznom stazom za skijašnicu i izvoda instalacija infrastrukturnih priključenja na katastarskim parcelama obuhvaćenim urbanističko-tehničkim uslovima, za potrebe razvoja ski-centra “Žarski” na padinama Bjelasice.

Procijenjena vrijednost tendera, koji je raspisala Direkcija javnih radaova, iznosila je 1,5 miliona eura, a “Naš Mojkovac”, koji čine preduzeća “Inženjering put” i “Civil engineer” iz Podgorice, “Geotehnika” iz Bijelog Polja” i “Roaming Montenegro” iz Nikšića, ponudio je da posao obavi za 22 hiljade eura manje.

Kako se navodi u dokumentaciji, izabrani izvođači su ponudili da Glavni projekat urade za tri mjeseca od potpisivanja ugovora, a za radove deset mjeseci od dana uvođenja u posao. Ugostiteljski objekat treba da ima bruto-površinu od 2.000 metara kvadratnih, planiran je kao privremeni sa rentiranjem sportske opreme za potrebe razvoje ski-centra „Žarski“, sa pružanjem ugostiteljskih usluga (kafe-bar, restoran, skijašnica), terasom, garažom za ratrake i obaveznim privremenim parkiralištem.

Maksimalna spratnost, kako se navodi, je dvije etaže (P+1 ili P+Pk). Kako je ranije saopšteno, izgradnja mojkovačkog ski-centra “Žarski” na Bjelasici, vrijednog 27 miliona eura, počela je prije nekoliko godina, a posao bi trebalo da bude završen 2022. godine.

Vlada Crne Gore je krajem 2017. godine osnovala privredno društvo “Skijališta Crne Gore” sa sjedištem u Mojkovcu, za upravljanje budućim skijalištima na području Bjelasice i Komova.

To preduzeće za sada upravlja skijalištem “Kolašin 1600“, koje je otvoreno 16. februara ove godine, gdje je oko 4,6 kilometara staza, a postavljena je jedna šestosjedna žičara.

Bonus video: