Potpisan ugovor o izgradnji objekta OŠ "Dušan Korać" i muzičke škole u Bijelom Polju

Predviđeni rok za završetak izgradnje je 26 mjeseci od uvođenja izvođača u posao
946 pregleda 2 komentar(a)
Ovako bi trebala da izgleda škola u Bijelom Polju, Foto: Uprava javnih radova
Ovako bi trebala da izgleda škola u Bijelom Polju, Foto: Uprava javnih radova

Uprava javnih radova i bjelopoljsko preduzeće “Unipred” potpisali su danas ugovor o izgradnji objekta Osnovne škole “Dušan Korać” i škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju, vrijedan blizu 5,4 miliona eura.

Iz Uprave za javne radove je saopšteno da je novi objekat planiran na lokaciji postojeće Osnovne škole.

Oni su kazali da ugovorena vrijednost radova iznosi blizu 5,4 miliona eura, a predviđeni rok za završetak izgradnje je 26 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

“Ovo je još jedan u nizu projekata koje Vlada Crne Gore finansira iz kapitalnog budžeta, u cilju povećanja kvaliteta nastave i standarda života građana na sjeveru zemlje”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, objekat je projektovan kao savremen i funkcionalan, pri čemu se vodilo računa ne samo o namjeni, već i o ambijentu u kojem će se nalaziti.

“Osnovna škola će imati suteren, prizemlje i sprat na površini od oko osam hiljada kvadratnih metara, a predviđena je za boravak 1,2 hiljade učenika sa radom u dvije smjene”, pojasnili su iz Uprave javnih radova.

Prema njihovim riječima, škola će sadržati 0 učionica opšte namjene, šest kabineta za specijalne namjene, prostorije za cjelodnevni boravak, biblioteku, salu za fizičko vaspitanje sa pratećim sadržajima, administrativne i ostale prostorije.

Za muzičku školu, kao su rekli iz Uprave, previđene su četiri učionice za grupnu i devet učionica za individualnu nastavu, četiri vježbaonice, prostorije za nastavnike, upravu i drugo osoblje.

Ističu da nastava u postojećem objektu Osnovne škole neće biti prekidana za vrijeme radova. “Novo zdanje će se nalaziti na trenutno slobodnom dijelu parcele, dok su umjesto postojećih školskih objekata planirani sportski tereni i slobodne površine”, precizira se u saopštenju. Kompletan postupak javnih nabavki sprovela je Uprava javnih radova, a stručni nadzor je nakon tenderske procedure povjeren firmi „NIK COM“ iz Nikšića.

Bonus video: