PROJEKAT "AKTIVNI MLADI ZA BOLJU ŽIVOTNU SREDINU"

Osniva se Ekološki klub mladih: Kreativnije o zaštiti životne sredine

Kako je saopšteno iz “Green Homea” Ekološki klub mladih će, prema različitim interesovanjima, obuhvatiti tri sekcije: aktivističku, kreativnu i edukativnu
141 pregleda 0 komentar(a)
Ekologija, Foto: Obrad Pješivac
Ekologija, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 26.03.2018. 11:52h

NVO “Green Home”, u saradnji sa Ministarstvom sporta, pozvali su učenike srednjih škola, studente, članove omladinskih klubova i udruženja da se uključe u projekata „Aktivni mladi za bolju životnu sredinu“, čiji je cilj mobilizacija i aktivno učešće mladih u volonterskim akcijama i ekološkim inicijativama za unapređenje životnog okruženja i zaštite prirode u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz “Green Homea” Ekološki klub mladih će, prema različitim interesovanjima, obuhvatiti tri sekcije: aktivističku, kreativnu i edukativnu.

“Unutar svake od tematskih sekcija volonteri će moći da osmisle i realizuju sopstvene aktivnosti logistički podržane od strane NVO “Green Home”. Pored toga, za sve tri tematske sekcije će biti organizovane zajedničke aktivnosti poput javne tribine o značaju ekoaktivizma i zaštite životne sredine u Crnoj Gori, akcija čišćenja i sadnje, uređenje urbanih djelova kroz kreativni iskaz madih”, saopšteno je iz te NVO.

Navodi se da će tokom ljetnjeg perioda biti organizovan edukativni kamp u Parku prirode “Piva” za najaktivnije članove Ekološkog kluba mladih radi boljeg razumijevanja vrijednosti zaštićenog prirodnog područja. U okviru kampa planirana je i posjeta najatraktivnijim djelovima Nacionalnog parka “Durmitor” sa ciljem upoznavanja sa prirodnim i kulturnim vrijednostima područja, tematska terenska predvanja i predstavljene tehnike snalaženja i preživljvanja u prirodi.

“Svaka promjena, a posebno u oblasti zaštite prirode je moguća samo uz promijenu ličnog stava pojedinca i aktivnog učešća svakog od nas u cilju podizanja svijesti i poboljšanja stanja životne sredine. Pozivamo sve koji su zainteresovani da budu aktivni građani i pokretači promjena u jednom zdravom društvu da nas kontaktiraju na e-mail: greenhome@greenhome.co.me.

Preporučujemo za Vas