Žabljak: Psi lutalice transportovani u azil

816 pregleda 2 komentar(a)
Psi lutalice, Foto: Obrad Pješivac
Psi lutalice, Foto: Obrad Pješivac

Zaposleni u pljevaljskom azilu za napuštene kućne ljubimce sproveli su danas na Žabljaku akciju sakupljanja napuštenih pasa i tom prilikom u azil u Pljevljima transportovali pet pasa za koje je komunalna policija iz Žabljaka procijenila da su najagresivniji.

Načelnik komunalne policije Nikola Dubljević kaže da je aktivnost sprovedena u ulici Jezero-šaranskog bataljona gdje je duže vrijeme primijećena veća grupa napuštenih pasa.

"Lokalna uprava angažovala je ljede iz pljevaljskog azila jer su evidentirani i napadi na ljude. Akcija će se organizovati i u narednom periodu", kazao je Dubljević.

Prethodna akcija je izvedena 21. novembra prošle godine kada su u azil smještena tri psa. Dublević je tada kazao da su se, završetkom ljetnje turističke sezone psi skoncentrisali u gradu i da su se do tada za turistima kretali po planinarskim stazama. Predsjednik Opštine Veselin Vukićević, kazao je tada, da se radi državna strategija prema kojoj će se graditi regionalni centar za prihvat napuštenih kućnih ljubimaca u kojoj će se riješiti i problemi na Žabljaku.

Psi lutalice lociraju se uglavnom oko maloprodajnih objekata, restorana, oko štalskog naselja i na gradskoj deponiji. Ponašanje pasa ulivala je strah kod prolaznika pa je ovakva aktivnost bila naophodna.

Bonus video: