Nisu sve žene iste? Zaposlene u ZZZCG bez poklona za Dan žena

Sagovornik iz ZZZCG kazao je “Vijestima” da se zbog toga žene zaposlene u Zavodu osjećaju poniženo, diskriminisano i tvrdi da su žene koje rade u MRSS, Fondu PIO, ali i drugim direktoratima čija je krovna institucija to ministarstvo za Dan žena dobile po 50 ili 100 eura
4370 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iako su njihove koleginice, zaposlene u Ministarstvu rada i socijalnog stranja i organima u sklopu tog resora, dobile novčane poklone za Dan žena, zaposlene u Zavodu za zapošljavanje nijesu.

Izvori “Vijesti” tvrde da su se zbog toga predstavnici Sindikalne organizacije ZZZCG obraćali ministru Kemalu Purišiću, direktoru Zavoda Sulju Mustafiću, ali i premijeru Dušku Markoviću.

Od njih nijesu dobili odgovore, a ministar rada i socijalnog staranja nije odgovorio ni na pitanja “Vijesti”.

Prema saznanjima “Vijesti” predstavnici Sindikata ZZZCG Purišića su pitali da li su nečim zaslužili da budu kažnjeni, jer se finansiraju iz iste kase.

Sagovornik iz ZZZCG kazao je “Vijestima” da se zbog toga žene zaposlene u Zavodu osjećaju poniženo, diskriminisano i da su nezadovoljne selektivnim primjenjivanjem propisa.

Tvrdi da su pripadnice nježnijeg pola koje rade u MRSS, Fondu PIO, ali i drugim direktoratima čija je krovna institucija to ministarstvo za Dan žena dobile po 50 ili 100 eura.

“Nijesu za Dan žena isplaćene samo žene zaposlene u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, već i u još nekim ministarstvima i ustanovama na koje se primjenjuju isti propisi. Žene u MRSS tog dana dobile su po 100 eura”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

On ističe da uprkos obraćanju ministru, šefu Zavoda, premijeru, do juče nije isplaćen novac ženama zaposlenim u Zavodu.

Ministar rada Kemal Purišić, “Vijestima” nije odgovorio da li je MRSS ženama zaposlenim u tom ministarstvu, ali i direktoratima čija je krovna institucija, za 8. mart poklonilo novac iz budžeta, koliko je žena dobilo i koliko novca, ali i zbog čega novac nisu dobile zaposlene u ZZZCG.

Bonus video: