Organizatori imaju različite ideje u vezi s nastavkom protesta

Sagovornici “Vijesti” tvrde i da je jedan od članova odbora najavio mogućnost da pozove građane da se sjutra ponovo okupe na Trgu nezavisnosti
11475 pregleda 27 komentar(a)
Za sada nema noćenja na trgu: Sa ranijih protesta, Foto: Boris Pejović
Za sada nema noćenja na trgu: Sa ranijih protesta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.03.2019. 09:06h

Organizatori građanskog protesta “Odupri se - 97.000” večeras će obavijestiti javnost o narednim potezima, a u organizacionom odboru postoje različite ideje u vezi s daljim aktivnostima, saznaju “Vijesti”.

Više sagovornika potvrdilo je da postoje različita viđenja na koji način treba nastaviti sa izražavanjem nezadovoljstva radom državnih institucija.

Iako je ranije najavljeno da se građani neće razilaziti ukoliko najviši državni zvaničnici do večeras ne podnesu ostavke, dio članova organizacionog odbora tome se usprotivio navodeći da bi moglo doći do incidenata.

Sagovornici “Vijesti” tvrde i da je jedan od članova odbora najavio mogućnost da pozove građane da se sjutra ponovo okupe na Trgu nezavisnosti.

Organizatori su juče kazali da će protestna šetnja nakon današnjeg protesta u 18 časova, krenuti Ulicom slobode, Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i završiti se na Trgu nezavisnosti.

Član Organizacionog odbora Džemal Perović ranije je kazao da odustalo od prvobitnog plana da se ostane na trgu do ostavki najviših zvaničnika jer imaju informacije da se planiraju akcije kompromitovanja mirnog protesta.

Studentska inicijativa je, u znak podrške, najavila skup na Trgu Svetog Petra Cetinjskog u 16.30 časova nakon čega će se priključiti građanima u centru. Akademska mreža pozvala je studente i profesore da podrže proteste ispred spomenika Svetog Petra Cetinjskog.

Sindikat prosvjete Crne Gore, najbrojniji granski sindikat Unije slobodnih sindikata je, nakon jučerašnje sjednice Glavnog odbora, podržao građanske proteste. Oni su najavili da će predložiti GO USS “da zauzme sindikalni stav povodom građanskih protesta”. Iz Unije sindikata su “Vijestima” kazali da će o tome raspravljati na sjednici GO 21. marta.

Bonus video: