Terzić i Milović bi mjesto sekretara za socijalno staranje Glavnog grada

Terzić i Milović su ušli u uži krug kandidata koji ispunjavaju uslove za to mjesto, a za 21. mart je zakazana provjera njihovih kompetencija, znanja i sposobnosti
1844 pregleda 1 komentar(a)
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Glavni grad, Foto: Luka Zeković

Dosadašnji sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Ivan Terzić i zaposlena u lokalnom Centru za socijalni rad Suzana Milović najozbiljniji su kandidati za to mjesto.

Terzić i Milović su ušli u uži krug kandidata koji ispunjavaju uslove za to mjesto, a za 21. mart je zakazana provjera njihovih kompetencija, znanja i sposobnosti u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu, kojim rukovodi Mišela Manojlović.

Terzić je kadar Socijaldemokrata Ivana Brajovića, bio je kandidat za odbornika te partije na lokalnim izborima za Podgoricu, održanim prošle godine, a osvojili su tri mjesta u parlamentu Glavnog grada.

Provjera kompetencija, znanja i sposobnosti podrazumjeva testiranje u pisanoj formi, koje traje do sat vremena, a kandidat koji prođe tu provjeru, nakon toga na strukturiranom intervjuu pred svim članovima komisije, izlaže pisani rad i odgovara na pitanja.

Dosadašnji rukovodilac Službe za javne nabavke Glavnog grada, koji je bio i član komisije za otvaranje i vrednovanje ponuda Aleksandar Pavlićević jedini je kandidat za to mjesto, a on će pred Sekretarijatom za lokalnu samoupravu provjeru istu kao i Terzić i Milović, imati 20. marta.

Terzić, Milović i Pavlićević su izabrani u najuži krug na osnovu Javnog konkursa Sekretarijata za lokalnu samoupravu, koji je objavljen 30. januara.

Time je nastavljena raspodjela funkcija na čelu ustanova, preduzeća i služba u Podgorici, a koja je počela nakon izbora gradonačelnika Ivana Vukovića u julu prošle godine.

Bonus video: