Radulović u ponedjeljak poziva na sastanak oko otvorenih šankova u Budvi

Zakupci šest diskoteka Trokadero, Paris, Miami, Maltez, Ambinete i Rafaelo najavili su 19. marta protest u Budvi, tražeci da im se dozvoli da rade još ovu sezonu. Gradonačelnik Marko Bato Carević kazao je da podržava zakupce u borbi, ali da Opština nema ingerencije za davanje saglasnosti , već Morsko dobro
3495 pregleda 13 komentar(a)
Radulović, Foto: Vlada Crne Gore
Radulović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 17.03.2019. 17:22h

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović kazao je Vijestima da će sjutra pozvati na sastanak predstavnike Opštine Budva, JP Morsko dobro i zakupce da se riješi situacija oko šest otvorenih diskoteka na glavnom gradskom šetalištu u Budvi. Radulović je ostao pri stavu da se pomenuti privremeni objekti ne mogu naći u Planu privremenih objekata 2019.- 2023.

“I dalje sam stava da je takva ponuda na tom mjestu krajnje neprimjerena... ali i da to ne znači da ista zbog toga ne treba da postoji, već da joj treba naći adekvatnu lokaciju... “, kazao je ministar u razgovoru za "Vijesti".

Zakupci šest diskoteka Trokadero, Paris, Miami, Maltez, Ambinete i Rafaelo najavili su 19. marta protest u Budvi, tražeci da im se dozvoli da rade još ovu sezonu. Gradonačelnik Marko Bato Carević kazao je da podržava zakupce u borbi, ali da Opština nema ingerencije za davanje saglasnosti , već Morsko dobro.

“Činjenica da je 'olovka u mojim rukama' koja je, uzgred budi rečeno i strogo formalno gledano, apsolutno tačna, nije presudna kada je planiranje prostora u pitanju... Bili ste svjedoci skoro pa nezapamćene hajke na Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata, kojom je na sve načine pokušavano 'ocrnjavanje' ponuđenih rješenja, između ostalog predstavljano je da će svega jedna ili dvije planerske kuće raditi svu plansku dokumentaciju, daleko od očiju javnosti i područja za koje se plan radi, a po diktatu bog zna kakvog zavjereničkog udruženja... “, kazao je Radulović.

Prema njegovim riječima 18 mjeseci kasnije čak i najneupućenijima je jasno da ništa od toga ne stoji, a da su ti, kao i svi ostali komentari bili plod neznanja ili zle namjere ili kombinacije jednog i drugog.

“Dakle činjenica da se moj lični stav podudario sa inicijativom gradske uprave je bila slučajnost, isto bi bilo i da nije, jer zakon nije donesen da bi se silovao prostor i nametala rješenja, već vodio dijalog i poštovali standardi. Ispoštovao sam tu, kao uostalom svaku drugu na logici i zakonu zasnovanu inicijativu ne samo Budve već svake lokalne uprave. Iz saopštenja aktuelnog predsjednika Opštine Marka Carevića jasno je da je tadašnja inicijativa donesena nekom vrstom 'preglašavanja' zarad 'mira u kući'. Dakle očigledno nismo imali iste pobude, iako je stav izgledao identičan, a medijski naslovi bombastični... U svakom slučaju, koliko u ponedjeljak ću pozvati na sastanak predstavnike Opštine, zakupace i Morskog dobra, da rasčistimo ovu veoma jednostavnu stvar, koja razno-raznim spinovanjima, rekao bih potpuno neosnovano zavrjeđuje pažnju javnosti... Nema govora o tome da se navedeni lokali nađu u Programu privremenih objekata 2019. - 2023. pa čak ni sa temporalnošću od dvije godine. Skoro pa ni jedan jedini podatak iznesen u kritici njihovog uklanjanja ne može se potvrditi činjenicama, prije svega Poreske uprave o broju zaposlenih, prometu... Socijalnu komponentu priče o lokalima na šetalištu u Budvi zaista ne želim da komentarišem. Ono o čemu možemo da razgovaramo je alternativna lokacija i šta do tada...", zaključio je ministar.

Bonus video: