Budva: Zakupci na kružnom toku čekaju kraj sastanka

U Budvi danas sastanak ministra sa predstavnicima Morskog dobra, Opštine i zakupaca diskoteka sa šetališta, ali i protest koji su ugostitelji ranije najavili
2855 pregleda 3 komentar(a)
Rasplet oko šankova očekuje se danas: Budva, Foto: Shutterstock
Rasplet oko šankova očekuje se danas: Budva, Foto: Shutterstock

Kuda će se danas u 14.30 sati, sa kružnog toka na ulazu u Budvu zaputiti vlasnici šest popularnih budvanskih diskoteka, zaposleni u tim lokalima i njihove porodice, zavisi od rezultata sastanka koji bi pola sata prije toga navodno trebalo da počne u Morskom dobru.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović taj sastanak prvobitno je najavio za ponedjeljak 18. mart, ali do susreta sa predstavnicima Opštine Budva, JP Morsko dobro i zakupcima nije došlo.

Navodno, na tom sastanku planirano je da se nađe privremeno rješenje za ostanak šankova još jednu sezonu.

Radulović je prije dva dana kazao “Vijestima” da se ti privremeni objekti ne mogu naći u Planu privremenih objekata 2019-2023.

“I dalje sam stava da je takva ponuda na tom mjestu krajnje neprimjerena... ali i da to ne znači da ista zbog toga ne treba da postoji, već da joj treba naći adekvatnu lokaciju... “, kazao je ministar u razgovoru za “Vijesti”.

Zakupci šest diskoteka Trokadero, Paris, Miami, Maltez, Ambinete i Rafaelo najavili su za danas protest u Budvi, tražeći da im se dozvoli da rade još ovu sezonu.

Gradonačelnik Marko Bato Carević kazao je da podržava zakupce u borbi, ali da Opština nema ingerencije za davanje saglasnosti, već Morsko dobro.

Neki od zakupaca juče su kazali “Vijestima” da im je budvanska policija odobrila mirno okupljanje i da će na kružnom toku sačekati odluku sa sastanka sa ministrom.

Mirna okupljanja ranije su najavili upravo zbog odluke Radulovića da sa budvanskog šetališta ukloni privremene restorane.

Ministar je prije dva dana najavio da će sa predstavnicima Opštine, zakupcima i Morskim dobrom na sastanku rasčistiti “ovu veoma jednostavnu stvar, koja razno-raznim spinovanjima, rekao bih potpuno neosnovano zavrjeđuje pažnju javnosti...”

“Nema govora o tome da se navedeni lokali nađu u Programu privremenih objekata 2019-2023. pa čak ni sa temporalnošću od dvije godine”, rekao je on.

Potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka kazao je juče da je pitanje privremenih lokacija u Budvi već odlučena stvar i da usvojeni plan treba sprovesti do kraja.

“Crnogorska je 2016. godine obećala građanima da će, u slučaju da dobije priliku da učestvuje u vršenju vlasti u Budvi, potpuno izmijeniti način i korišćenje priobalnog dijela Budve i kontakt zone Stari grad. Mi smo danas u Budvi dio koalicione vlasti, plan privremenih lokacija je usvojen i ostaje da ga u potpunosti primijenimo. Zadovoljstvo nam je što su za taj plan glasali ne samo svi odbornici koalicije na vlasti, već i neki opozicioni odbornici”, izjavio je Čučka.

Čučka je dodao da je u politici ključno da se donose razborite i hrabre odluke.

“Naša odluka o privremenim lokacijama je važna za osmišljavanje drugačijih načina daljeg turističkog razvoja Budve. To je bila i hrabra odluka i nema govora o bilo kakvim izmjenama te odluke. Ko god bi i pomislio da bi nakon svega trebalo preispitati tu odluku, taj bi otvoreno ustao protiv interesa građana Budve. A ja takve među nama ne vidim“, zaključio je Čučka.

Bonus video: