Vučinović: Iz Tivta pristiže veoma mali broj zahtjeva za nadokanadu štete

Vučinović je je konstatovala da opština Tivat može biti primjer ostalim opštinama u dijelu smanjenja rizika od nastanka elementarnih nepogoda
645 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka u Opštini Tivat, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka u Opštini Tivat, Foto: Vlada Crne Gore

Tivat može biti primjer ostalim opštinama kada je riječ o smanjenju rizika od elementarnih nepogoda, ocijenila je ministarka bez portfelja Marija Vučinović tokom radne posjete toj opštini.

Kako je saopšteno iz Vlade, Vučinović se u Tivtu sastala sa predsjednikom Opštine Sinišom Kusovcem, rukovodiocem Službe zaštite i spašavanja Zoranom Barbićem, direktorom Komunalnog preduzeća Vladom Đukićem, kao i predsjednicom Komisije za elementarne nepogode Radmilom Kilibardom.

"Sagovornici su upoznali Vučinović sa svojim nadležnostima, kao i stanjem na teritoriji opštine, stavljajući akcenat na preventivne mjere koje opštinske službe preduzimaju kod pojave elementranih nepogoda", kaže se u saopštenju.

Kusovac je kazao da se iz lokalnog kapitalnog budžeta opredjeljuju sredstva za realizaciju preventivnih mjera, koje rezultiraju smanjenjem rizika od potencijalnog nanošenja većih šteta, kao posljedica savjesnog rada opštinskih službi.

Vučinović je rekla da iz opštine Tivat pristiže veoma mali broj zahtjeva za nadokanadu štete, što je, kako je navela, donekle i zasluga opštinskih službi.

Ona je konstatovala da opština Tivat može biti primjer ostalim opštinama u dijelu smanjenja rizika od nastanka elementarnih nepogoda.

Vučinović je, tokom radne posjete, obišla Aerodrom Tivat, gdje se sastala sa direktorom Radovanom Marićem, savjetnikom izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Draganom Radulovićem, kao i zamjenicom direktora tivatskog Aerodroma Sanjom Mičić.

Marić je kazao da u predstojećoj sezoni to preduzeće planira da opsluži preko 1,3 miliona putnika i nekoliko hiljada vazduhoplova različitih kategorija.

On je dodao da će se, uz neophodne intervencije na manevarskim površinama i novim Terminalom dva, podići sigurnost vazdušnog saobraćaja na viši nivo, i u relativno kratkom periodu dočekati i dvomilioniti putnik.

"Vučinović je izrazila zadovoljstvo rezultatima koji se očekuju tokom predstojeće turističke sezone, kao i svim naporima i aktivnostima koje je, u tom cilju, preduzeo kompletan menadžment Aerodroma Crne Gore", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: