Nuhodžić na sastanku sa direktorkom EUROPOL: Saradnja na visokom nivou

"Crnogorska policija je naš pouzdan partner i EUROPOL će nastaviti da pruža snažnu podršku Crnoj Gori. Dijelimo iste bezbjednosne izazove i zato je važno da radimo zajedno i razmjenjujemo obavještajne podatke", istakla je Katrin De Bol
425 pregleda 0 komentar(a)
De Bol i Nuhodžić, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
De Bol i Nuhodžić, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Saradnja crnogorske policije i EUROPOL-a je sve intenzivnija, a u prilog tome govore i zajedničke akcije na suzbijanju visokotehnološkog kriminala, trgovine drogom i oružjem, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić tokom sastanka sa izvršnom direktoricom EUROPOL-a Katrin De Bol (Catherine De Bolle), koja boravi u Crnoj Gori povodom učešća na međunarodnoj konferenciji „Zajednički odgovor u oblasti suzbijanja ilegalnih migracija i njihovog uticaja na terorizam“, koja se održava u Budvi.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova na sastanku je konstatovano je da je dosadašnja saradnja na izuzetno visokom nivou, kao i da je crnogorska policija pružila vidljiv doprinos u aktivnostima EUROPOL-a.

Zajednička je ocijena, kako se dodaje, da Crna Gora ulaže značajne napore u borbi protiv terorizma, nezakonitih migracija, međunarodnog organizovanog kriminala poput krijumčarenja ljudi, droge i oružja.

"Crnogorska policija je naš pouzdan partner i EUROPOL će nastaviti da pruža snažnu podršku Crnoj Gori. Dijelimo iste bezbjednosne izazove i zato je važno da radimo zajedno i razmjenjujemo obavještajne podatke", istakla je Katrin De Bol.

De Bol je kazala da je zadovoljna ostvarenim rezultatima i pohvalila posvećenost crnogorske Policije ispunjavanju obaveza koje su definisane Operativnim sporazumom o saradnji. "Iako smo dosta toga uradili, puno obaveza je pred nama. Na tom putu, Crna Gora i zemlje Zapadnog Balkana imaju značajnu ulogu", kazala je De Bol.

Nuhodžić je u razgovoru sa direktoricom EUROPOL-a naglasio da je jedan od prioriteta u radu MUP-a i Uprave policije borba protiv svih oblika kriminala, terorizma i drugih bezbjednosnih izazova koji ne poznaju granice.

"U procesu pristupanja Evropskoj uniji, pored jačanja institucionalnih kapaciteta, važno je da u kontinuitetu unapređujemo međunarodnu policijsku saradnju. Samo ako smo ujedinjeni i djelujemo zajedno, možemo se uspješno suprotstaviti globalnim prijetnjama" zaključio je Nuhodžić.

Bonus video: