Rukovodstvo beranske opštine posjetilo porodicu Tomkić

Kako je saopšteno iz Opštine, predstavnici lokalne zajednice su izrazili žaljenje zbog nemilog događaja, uz još jednu punu podršku porodici, i iskreno vjerovanje da se takvi i slični događaji ne smiju i neće dešavati nikome u tom gradu
2724 pregleda 1 komentar(a)
Berane (Ilustracija), Foto: Opština Berane
Berane (Ilustracija), Foto: Opština Berane

Pokušaji da se Berane predstavi kao netolerantan i netrpeljiv grad opasni su i zlonamjerni, ocijenjeno je tokom posjete rukovodstva beranske Opštine porodici Tomkić.

Igor Tomkić pretučen je u ponedjeljak oko 17 sati u naselju Dolac u Beranama.

Porodicu Tomkić danas su posjetili predsjednik opštine Dragoslav Šćekić, potpredsjednik Marko Lalević, načelnik Službe za zajedničke poslove Danko Martinović i odbornik i predsjednik Mjesne zajednice Park, Perica Labudović.

Kako je saopšteno iz Opštine, predstavnici lokalne zajednice su izrazili žaljenje zbog nemilog događaja, uz još jednu punu podršku porodici, i iskreno vjerovanje da se takvi i slični događaji ne smiju i neće dešavati nikome u tom gradu.

Navodi se da je i danas još jednom upućeno pitanje zašto predstavnici Uprave policije nijesu pružili zaštitu i podršku porodici, ako su bili u saznanju im se prijeti i na bilo koji način ugrožava normalan i bezbjedan život.

Navodi se da je u razgovoru sa porodicom zaključeno da su opasni i zlonamjerni svi pokušaji da se Berane predstavi kao netolerantan i netrpeljiv grad, i da je on sada, kao i ranije bio sredina u kojoj su skupa živjeli predstavnici svih nacija.

"U tom pravcu smatramo nedopustivim bilo koji vid politizacije pomenutog slučaja, uz konstataciju da je to isključivo predmet rada policije, tužilaštva, i sudova“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je na kraju zajednički iskazana želja da se to više nikome neće ponoviti.

"Uz još jedan poziv nadležnim organima da se ovaj nemili događaj do kraja ispita i počinioci, u skladu sa zakonom, adekvatno kazne, i da se porodici Tomkić dugoročno obezbijedi zaštita i bezbjednost u svakom pogledu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: