Nova M: RTS plaćaju, a nas neće

"...TV Nova M bila prinuđena da u skladu sa zakonom naloži svima koji nijesu prihvatili ponudu, da obustave distribuciju televizijskog programa zaključno sa 19. martom 2019. godine"
5918 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nova M pozvala je Agenciju za elektronske medije i Ministarstvo kulture da apeluju na kablovske operatere Telekom i Mtel, da prihvate, kako su saopštili, "razumnu ponudu, identičnu kakvu su prihvatili u slučaju emitovanja RTS-a i omoguće svojim korisnicima da putem njhove kablovske prate utakmice crnogorskog nacionalnog fudbalskog tima".

"TV Nova M vodila je pregovore o komercijalnim uslovima distribucije našeg programa sa operaterima elektronskih komunikacionih mreža počev od decembra prošle godine. Svim kablovskim operaterima upućena je ista ponuda za distribuciju, ali nažalost pregovori nijesu doveli do dogovora koji bi bio odgovarajući za sve učesnike tog potencijalnog odnosa. Dakle, uz najbolju volju Nove M da naš program bude dio ponude svih operatera u Crnoj Gori dogovor nije postignut, te je TV Nova M bila prinuđena da u skladu sa zakonom naloži svima koji nijesu prihvatili ponudu, da obustave distribuciju televizijskog programa zaključno sa 19. martom 2019. godine", navodi se u saopštenju Nova M.

Napominju da na taj način crnogorskoj javnosti nije uskraćena prilika da na njihovom programu prati najvažnije događaje.

"Budući da je Nova M nacionalni TV emiter, koji sa svojom pokrivenošću zadovoljava sve neophodne zakonske uslove za prenos takvih događaja. Naime, osim što je naš program dostupan posredstvom obaveznog zemaljskog signala na cijeloj teritoriji Crne Gore, možete nas naći i u ponudi kablovskih operatera Telemach i Total TV. Zato ovim putem apelujemo na Agenciju za elektronske medije i Ministarstvo kulture da još jednom preispitaju svoje stanovište iznijeto u saopštenju. I istovremeno pozivamo ostale operatere da još jednom razmotre našu ponudu koja im je upućena, posebno imajući u vidu da su M-tel i Telekom Crne Gore prihvatili da prenose program inostrane Radio-televizije Srbija (RTS) po cijeni od 1 euro po korisniku, a ne žele da pod istim komercijalnim uslovima distribuiraju program crnogorske Nove M, koji sadrži pregršt atraktivnih sadržaja, uključujući i one koji su od posebnog značaja za crnogorsku javnost, kao što su sve utakmice fudbalske reprezentacije Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: