SLUŽBA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA

Tivat: Spašen ruski državljanin, izgubio se na nepristupačnom terenu

„Ovo je najteža akcija spašavanja na teritoriji Tivta, a dio puta se prelazio puzanjem", saopšteno je iz SZS Tivat
2527 pregleda 1 komentar(a)
S akcije spašavanja, Foto: SZS Tivat
S akcije spašavanja, Foto: SZS Tivat

Potraga za ruskim državljaninom A.S. koja je trajala čitavu noć okončana je uspješno u bespuću iznad Gornje Lastve u Tivtu, u akciji u kojoj je učestvovalo 13 pripadnika Službe zaštite i spašavanja Tivat, saopšteno je iz te tivatske službe.

Nakon sedam sati pretrage, navode, spasioci SZS Tivat jutros oko 4.30 časova uspjeli su da se probiju do ruskog državljanina koji se izgubio na potpuno nepristupačnom terenu.

„Ovo je najteža akcija spašavanja na teritoriji Tivta, a dio puta se prelazio puzanjem. Otežavajuća okolnost je ta što nije mogao biti lociran putem GPS-a. Lociran je oko 3 časa uz pomoć službe Aerodroma Tivat. Okvirna lokacija nam je odmah dojavljena a gotovo dva časa kasnije stigli smo do njega“, saopštio je načelnik SZS, Zoran Barbić.

Ruski državljanin je, dodaje se, najprije kontaktirao broj za hitne pozive 112, čiji predstavnik je cijelu noć komunicirao sa njim i sa spasiocima na terenu.

„Dobili smo poziv oko 22 časa i odmah krenuli u akciju. Oko 6.30 smo stigli ispred Odjeljenja bezbjednosti Tivat“, rekao je Barbić

Preporučujemo za Vas