Tivat: Objavljen poziv za dostavljanje zahtjeva za uređenje zelenih površina

Akciju ”Da bismo imali drvo – posadi sadnicu prvo” pokrenuli su Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj i Sekretarijat za mlade, sport i socijalnu zaštitu Opštine Tivat
370 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.03.2019. 15:17h

Opština Tivat objavila je javni poziv za institucije, mjesne zajednice, skupštine stanara da lokalnoj upravi dostave zahtjev za uređenje zelenih površina i pridruže se akciji ”Da bismo imali drvo – posadi sadnicu prvo”.

Ovu akciju pokrenuli su Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj i Sekretarijat za mlade, sport i socijalnu zaštitu Opštine Tivat.

Uz zahtjev je potrebno dostaviti tačnu lokaciju zelene površine i fotografiju trenutnog stanja. Javni poziv počinje 21. marta sa Danom šuma i traje do 2.aprila, a zahtjevi se dostavljaju na adresu Opštine Tivat, Trg magnolija 1, ili putem elektronske pošte", saopšteno je iz lokalne uprave.

Kako je objašnjeno, na osnovu kontinuirane i uspješne saradnje Opštine i Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Kakaricka Gora-Podgorica, ukazala se mogućnost nastavka kooperacije kroz nabavku sadnica.

„Naime, klijenti/kinje ustanove Kakaricka gora imaju radno-okupacionu terapiju za uzgoj ukrasnog bilja, a te sadnice potom plasiraju na tržište", kažu iz Opštine, napominjuči da će upravo takve sadnice biti korištene u novoj kaciji uljepšavanja i obogaćivanja javnih zelenih površina u Tivtu.

Bonus video: