"UNITED GRUPA NIJE PRIHVATILA VISOKE CIJENE"

Korisnici Telemacha i Totala TV-a u Crnoj Gori više neće moći da gledaju RTS

"Telekom Srbija stavio je tako zabranu na emitovanje programa RTS-a ukoliko operatori za svakog korisnika u Crnoj Gori ne plate iznos od 1 odnosno 1,2 eura mjesečno, što je čak 10 puta više nego za korisnike u Hrvatskoj i Sloveniji i pet puta više nego za gledaoce RTS-a u BiH. To je ujedno i 20 puta viša cijena od cijena svih ostalih javnih servisa"
17110 pregleda 39 komentar(a)
RTS (Ilustracija), Foto: Shutterstock
RTS (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Gledaoci u Crnoj Gori koji prate programe preko Total TV platforme i preko kablovskog operatora Telemach od danas neće moći da gledaju programe Radio televizije Srbije (RTS), saopšteno je iz kompanije Telemach.

U saopštenju se navodi da United Grupa, u okviru koje posluje i Telemach, nije prihvatila visoke cijene koje je za korisnike u Crnoj Gori namijenio Telekom Srbija, a koji ima pravo da preprodaje program RTS-a zemljama u regionu.

"Telekom Srbija stavio je tako zabranu na emitovanje programa RTS-a ukoliko operatori za svakog korisnika u Crnoj Gori ne plate iznos od 1 odnosno 1,2 eura mjesečno, što je čak 10 puta više nego za korisnike u Hrvatskoj i Sloveniji i pet puta više nego za gledaoce RTS-a u BiH. To je ujedno i 20 puta viša cijena od cijena svih ostalih javnih servisa. Nejasan je razlog zašto je baš gledaocima u Crnoj Gori ponuđena najviša cijena u regionu za programe RTS-a", navodi se u saopštenju Telemacha.

iz te kompanije su kazali i da ih čudi i što Telekom Srbije poredi RTS, srpski javni servis za koji su platili građani Srbije i čiji je sadržaj prirodno namijenjen prvenstveno građanima Srbije, sa kanalom Nova M koji je domaći komercijalni kanal sa nacionalnom frekvencijom i prvenstveno namijenjen građanima Crne Gore.

"Moramo da naglasimo da su emisije RTS-a vrlo često skremblovane u Crnoj Gori i gledaoci umjesto programa gledaju u zatamljen ekran. Podsjećamo da smo želeći da gledaocima Telemacha omogućimo najbolji program u Crnoj Gori, obezbijedili distribuciju kanala Nova M, za koji smatramo da ima neuporedivo važniji sadržaj za gledaoce u našoj zemlji", rekli su iz Telemacha.

Naveli su i da Nova M od prošle godine posluje u okviru United Grupe.

"Osim što je Nova M otkupila prava za Euroligu u kojoj smo mogli da gledamo i našu Budućnost, Nova M ima i prava na prenos svih utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu u kojima nastupa i fudbalska reprezentacije Crne Gore, kao i prava na prenose svih utakmica fudbalske reprezentacije Crne Gore u okviru Lige nacija i prava prenosa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Od aprila će građani u Crnoj Gori moći na televizji Nova M da gledaju i najbolji regionalni zabavni šou "Veče sa Ivanom Ivanovićem", a za ljubitelje programa iz Srbije, na kanalu Nova S (nekadašnji TOP kanal) naći će se najbolji informativni program iz ove zemlje i najnovije serije i filmovi koji su već osvojili publiku u Srbiji. Telemach je jedan od najvećih operatora u Crnoj Gori. Korisnicima omogućavamo gledanje više od 180 TV kanala (više od 50 HD), a preko Total TV-a gledaoci mogu pratiti 180 digitalnih i preko 30 HD kanala", poručili su iz Telemacha.

Korisnicima Extra TV-a i M:tela u Crnoj Gori uskraćeno je prije dava dana pravo da ubuduće gledaju TV Nova M, što znači da će biti uskraćeni i za prenose utakmica crnogorske fudbalske reprezentacije.