Sekretarijat: Do izlivanja boje u Lješnicu došlo zbog nesavjesnog postupanja radnika štamparije

Iz bjelopoljskog Sekretarijata za inspekcijske poslove su kazali da su protiv počinioca pokrenute procesne radnje
2305 pregleda 2 komentar(a)
Crvena boja u rijeci, Foto: Jadranka Ćetković
Crvena boja u rijeci, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 22.03.2019. 17:19h

Do izlivanja crvene boje u rijeku Lješnicu došlo je zbog nesavjesnog postupanja radnika bjelopoljske štamparije "Pegaz", saopšteno je "Vijestima" iz iz bjelopoljskog Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Iz tog sekretarijata dodaju da je vlasnik štamparije Zoran Loktionov prihvatio odgovornost i da su protiv počinioca pokrenute procesne radnje.

Na rijekama Lješnici i Limu u Bijelom Polju, danas se pojavila crvena tečnost, saopšteno je ranije iz NVO Euromost.

"Odmah smo obavijestili sve nadležne inspekcije, a naši aktivisti su obišli teren", kažu iz Euromosta i pozivaju Osnovno državno tužilaštvo da reaguje.

Kažu da je interesantno da se sve dešava na Svjetski dan voda i da neće biti napretka dok se počinioci ne kazne.

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove je ranije saopšteno da su u saradnji sa Komunalnom policijom preduzeli mjere inspekcijskog i komunalnog nadzora na rijeci Lješnici.

"Na samom terenu duž korita rijeke Lješnice kontrolisan je veći broj prvirednih subjekata i fizičkiih lica. Konstatovano je da je do izlivanja došlo od strane NN lica. U daljem postupku preduzećemo mjere i radnje da se utvrdi lice koje je izazivalo ovaj teški incident", saopšteno je ranije iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Iz tog Sekretarijata i Komunalne policije najavili su tada da će preduzeti zakonom predviđene najstrože kazne u skladu sa zakonskim propisima, kako bi zaštitili građane od nesavjesnih građana.

Sa terena su izuzeti uzorci koji su upućeni na dalje analize.

Bonus video: