VUKOVIĆ ZADOVOLJAN

Glavni grad: Realizovana akcija čišćenja brda Gorice i korita rijeke Zete

“Pored akcije sadnje novog drveća u različitim djelovima grada, daćemo šansu građanima da nam pomognu kako bismo Podgoricu učinili i zelenijom i čistijom i kako bismo što bolje sačuvali životnu sredinu", rekao je Vuković
528 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa akcije, Foto: Glavni grad Podgorica
Detalj sa akcije, Foto: Glavni grad Podgorica

Akcija čišćenja brda Gorice i korita rijeke Zete danas je uspješno realizovana u organizaciji Glavnog grada, gradskih preduzeća Čistoća, Zelenilo i Službe zaštite i spašavanja kao i velikog broja građana i učenika osnovnih škola sa teritorije Podgorice.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković zadovoljan je što je Glavni grad i ovog puta pokrenuo inicijativu koja se odnosi na zaštitu životne sredine i podsjetio na novu akciju sadnje koja je najavljena prije par dana, simbolično, u Mediteranskom vrtu na Gorici.

Ivan VukovićVuković

“Pored akcije sadnje novog drveća u različitim djelovima grada, daćemo šansu građanima da nam pomognu kako bismo Podgoricu učinili i zelenijom i čistijom i kako bismo što bolje sačuvali životnu sredinu", rekao je Vuković.

To je, kako je naveo, prva akcija tog tipa.

"Zadovoljstvo je danas vidjeti ovoliko djece iz različitih osnovnih škola iz Podgorice. Prvobitni cilj je da se sakupi sitni otpad koji je, nažalost još uočljiv na brdu Gorica. Želimo da pošaljemo poruku da moramo mnogo bolje da čuvamo ovakva mjesta a u isto vrijeme, najavljujemo slične akcije u narednom periodu", istakao je Vuković.

On je dodao da je trud uzaludan ukoliko svako od nas pojedinačno ne doprinese zaštiti okoline u kojoj živi i pozvao sugrađane da otpad odlažu na mjestima koja su za to predviđena.

Pored Gorice, akcija čišćenja je danas realizovana i na lokanciji Vranjske njive gdje su zbog strmosti terena u čišćenju korita rijeke Zete bili angažovani samo pripadnici Službe zaštite i spašavanja.

Preporučujemo za Vas