Zapalilo se smeće u naselju Rasadnik: Spriječen požar većih razmjera

Plamen se brzo širio sa gomile na gomilu, pa je prijetio da ošteti autobus i nekoliko auta
586 pregleda 0 komentar(a)
Jutros u Rasadniku
Jutros u Rasadniku

Brzom intervencijom vatrogasaca jutros je u bjelopoljskom naselju Rasadnik spriječen požar većih razmjera. Do požara je došlo oko devet časova kada su se zapalile gomile smeća koje se nalaze u neposredoj blizini zgrada.

Plamen se brzo širio sa gomile na gomilu, pa je prijetio da ošteti autobus i nekoliko auta, kao i građevinske mašine u neposrednoj blizini.

Ovakvi slučevi nijesu rijetkost u ovom naselju u kojem se nalazi više od trista stanova, gdje je posljednja lamela useljena prije deset godina ali do sada nije uređen okolni prostor.

Stanari su pokušavali u kontinuitetu da podsjete lokalnu samoupravu na jedan od njenih zadataka koji se odnosi na uređene gradske infrastrukture, ali bez uspjeha.

Kako se moglo čuti od nezadovoljnih građana, posljednju inicijativu, sa potpisima stanovnika naselja, uputili su prije tridesetak dana prvom čovjeku opštine Petru Smoloviću, u kojoj su ga upoznali sa nesnošljimom situacijom u naselju i pozivom na zajednički sastanak kako bi se konačno riješio dugogodišnji problem ali, kako kažu, nijesu naišli na razumijevanje.

Bonus video: