Radulović: Izrada postrojenja u Beranama i upotrebna dozvola do 1. decembra

Za realizaciju projekta do sada je utrošeno 7,8 milona eura EU sredstava
1072 pregleda 1 komentar(a)
Radulović i Šćekić, Foto: MORT
Radulović i Šćekić, Foto: MORT
Ažurirano: 25.03.2019. 16:33h

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže u opštini Berane, trebalo bi da bude završeno i da dobije upotrebnu dozvolu do 1. decembra, kazao je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović prilikom današnje posjete tom gradu.

Radulović je, kako je saopšteno iz ministarstva, sa predsjednikom Opštine Berane Dragoslavom Šćekićem obišao radove na izgradnji pomenutih postrojenja i komunalne mreže, čijim će se završetkom, kako je kazao, unaprijediti kvalitet života građana, ali i Evropskoj komisiji pokazati ozbiljnost i spremnost da se kandidujemo za nove projekte.

Radulović je istakao da je projekat, čija je vrijednost 12,5 miliona eura i koji je od nemjerljivog značaja za taj grad, imao poteškoća u realizaciji, ali da se nada da će nova dogovorena dinamika na vrijeme dati rezultate. Za realizaciju projekta do sada je utrošeno 7,8 milona eura EU sredstava, navode iz ministarstva.

Projekat „Unapređenje vodosnabdijevanja i izgradnja sistema za tretman otpadnih voda i kanalizacione mreže u opštini Berane“ podijeljen je na dva segmenta. Prvi segment odnosi se na unapređenje sistema za tretman otpadnih voda tj. „Projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže u opštini Berane“, dok se drugi segment odnosi na „Unapređenje sistema vodosnabdijevanja u opštini Berane“.

Radulović i Šćekić su, kako se dodaje, razgovarali i o drugim investicionim projektima, između ostalog - 34 miliona eura vrijednog putnog pravca Kolašin-Jezerine-Lubnica-Berane, čiji je sastavni dio tunel od 3,5 kilometra. Riječi je, ističe se, bilo i o eventualnoj pomoći države u infrastrukturnom opremanju skijališta Lokve, kao i saradnji u osmišljavanju kulturnih događaja i manifestacija kojima bismo privukli turiste u Berane.

Bonus video: