"TEŠKI USLOVI POSLOVANJA"

Regionalni vodovod: Račun nam je blokiran 226 dana, saniramo oštećenja cjevovoda

“Značajno je da smo u kratkom roku uspjeli da prije početka ljetnje turističke sezona koja zvanično počinje ovog vikenda, završimo i radove na Bečićkoj plaži. Ovom prilikom zahvaljujemo zakupcima plaža koji su i sami pružili pomoć našim ekipama na terenu da, shodno potrebama, sve aktivnosti na plaži blagovremeno realizujemo", kazao je tehnički direktor Regionalnog vodovoda Ivan Špadijer
711 pregleda 1 komentar(a)
Oštećenje čeličnog cjevovoda kod naselja Svinjšte u Budvi, Foto: Regionalni vodovod
Oštećenje čeličnog cjevovoda kod naselja Svinjšte u Budvi, Foto: Regionalni vodovod

Regionalni vodovod je proteklih dana, zahvaljujući velikom razumijevanju i korektnosti poslovnih partnera, uprkos blokadi računa koja traje 226 dana od 14. avgusta 2018. godine, pristupio saniranju oštećenja čeličnog cjevovoda, izgradjenog 80-tih godina prošlog vijeka, koje je prouzrokovano ponovnim aktiviranjem klizišta u dužini od 60 metara i pomjeranjem cjevovoda za 1,5 metara, istakao je tehnički direktor Regionalnog vodovoda Ivan Špadijer.

“Značajno je da smo u kratkom roku uspjeli da prije početka ljetnje turističke sezona koja zvanično počinje ovog vikenda, završimo i radove na Bečićkoj plaži. Ovom prilikom zahvaljujemo zakupcima plaža koji su i sami pružili pomoć našim ekipama na terenu da, shodno potrebama, sve aktivnosti na plaži blagovremeno realizujemo", kazao je Špadijer.

On je dodao da sanacije ove vrste oštećenja nisu nešto što se može odlagati, uprkos teškim uslovima u kojima Regionalni vodovod posluje već gotovo osam mjeseci.

"I naši partneri imaju razumijevanja i podržavaju ogromne napore koje naše preduzeće ulaže u cilju obezbjedjenja urednog vodosnabdijevanja. Tako u prva tri mjeseca 2019.godine Regionalni vodovod isporučuje 11 odsto veću količinu vode od ugovorenih, odnosno 17 odsto više u odnosu na isti period 2018. godine. Na današnji dan Regionalni vodovod isporučuje 25 odsto više vode nego na isti dan 2018. godine, što jasno ukazuje koliko je značna adekvatna priprema ovog složenog sistema za nesmetan rad i maksimalnu angažovanost kapaciteta tokom predstojeće ljetnje turističke sezone", rekao je Špadijer.

U saopštenju Regionalnog vodovoda se navodi da je navedeni problem samo privremeno riješen do konačnog saniranja klizišta.

"Zaista treba istaći reakciju opštine Budva, koja je po hitnom postupku angažovala projektantski tim za izradu tehničke dokumentacije za sanaciju klizišta, kako bi dobili integrisano trajno rješenje za sanaciju oštećenja na cjevovodu regionalnog vodovodnog sistema, kao i lokalne saobraćajnice preko brda Topliš", kazali su iz Regionalnog vodovoda.

U saopštenju Regionalnog vodovoda se navodi i da je ta kompanija, takođe prioritetno, sprovela i aktivnosti na preventivnom održavanju dijela cjevovoda na Bečićkoj plaži, koji se u prethodnih devet godina rada pokazao kao svojevrsna Ahilova peta regionalnog vodovodnog sistema.

"Glavnim projektom, koji je izrađen 2008. godine, cjevovod je smješten ispod plaže, čime je direktno izložen uticaju mora, vremenskih neprilika i bujičnih tokova. Uslijed navedenih faktora i slabe nosivosti pjeskovitog terena dolazi do odredjenog pomjeranja cjevovoda, što značajno utiče na funkcionalnost spojnica", zaključio je Špadijer.

Preporučujemo za Vas