Horor u Ulici Milana Raičkovića

Ulaz u groblje u Tološima zatrpan gomilom cvijeća, direktor “Pogrebnih usluga” i mještani tvrde da se to često dešava
22028 pregleda 3 komentar(a)
Ruglo pored kapije groblja u Tološima, Foto: Luka Zeković
Ruglo pored kapije groblja u Tološima, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.03.2019. 07:30h

Poklopac od mrtvačkog kovčega na gomili nabacanog cvijeća danima stoji pored kapije groblja u podgoričkom naselju Tološi.

Sjeverni vjetar je juče raznosio najlon, uvenulo cvijeće po uzanom makadamu kojim se dolazi do kapije groblja sa bulevara prema Marezi, kao i po okolnim livadama, a mještani koji su kontaktirali “Vijesti” istakli su da su ogorčeni i zatečeni prizorom, ali da to nije prvi put da se to dešava.

“To rade neodgovorni sugrađani, a ovo je već treći put da se to dešava. Ne mogu da shvatim da cvijeće i to što je namijenjeno njihovim najbližim, koje ima neku posebnu simboliku, bace pored kapije. Ne mogu da ga odnesu do obližnjih kontejnera. Jednom je to smeće bilo na samoj ulici”, kazao je jedan od mještana.

Istakao je da ne može da shvati da je neko ostavio kovčeg.

“Može li biti da je pokojnik bolovao od neke bolesti. Djeca prolaze tuda, treba da se zgražavaju tim prizorom. Ovo je mjesno groblje, mislim da za održavanje nema zaduženih. Nadam se da će kada vide u novinama da je objavljeno, uvidjeti da nije u redu to da rade. Zamislite kako se osjeća neko ko dođe na grob najbližem i ko ima elementarne kulture, a dočeka ga ovakvo ruglo”, dodao je mještanin.

Direktor preduzeća “Pogrebne usluge” Srđan Miljanić kazao je “Vijestima” da će juče poslije podne ili jutros njihove ekipe otići da pokupe to što je ostavljeno kod kapije, ali ističe da to nije njihova obaveza.

“Mi smo samo zaduženi za održavanje, odnosno košenje unutar groblja i za cvijeće. Ne raspolažemo sa grobicama tamo, ne prodajemo ih, to je mjesno groblje. Nije prvi put da se to dešava, radi se o neodgovornim pojedincima”, istakao je Miljanić.

Kazao je da takvih slučajeva imaju i na mjesnim grobljima na drugim lokacijama i da svaki put njihove ekipa reaguju kada im neko to prijavi.

“Na poziv građana reagujemo, iako to nije naša obaveza, ali je situacija specifična i izađemo u susret”, istakao je Miljanić.

Bonus video: