Protest aktivista zbog najave novog trovanja pasa u Baru

Aktivisti su u razgovoru sa Raičevićem ponovili zahtjeve da se u Baru konačno otvori azil za napuštene životinje, što je i zakonska obaveza od 2010. Tokom protesta, oni su nosili natpise “Bar traži sklonište za pse” , “Ujedi pasa skuplji su od azila”, “Sterilizacija spašava” ,“Bar je i njihov grad”
535 pregleda 0 komentar(a)
Danas u Baru, Foto: Radomir Petrić
Danas u Baru, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 29.03.2019. 13:40h

Dvadesetak aktivista barskih udruženja za zaštitu životinja održali su danas miran polusatni protest ispred zgrade Opštine Bar zbog dojave da će sjutra biti obavljeno novo trovanje pasa po barskim ulicama. Aktivisti su medijima saopštili da osnovano sumnjaju da će to uraditi radnici DOO Komunalne djelatnosti.

Nedugo nakon okupljanja aktivista sa svojim ljubimcima ispred zgrade, prišao im je predsjednik Opštine Dušan Raičević koji im je saopštio da ne podržava takve akcije protiv napuštenih životinja, s a opštinska preduzeća i insitucije ne rade takve stvari i istakao da za vrijeme njegovog mandata toga u Baru neće biti.

Aktivisti su u razgovoru sa Raičevićem ponovili zahtjeve da se u Baru konačno otvori azil za napuštene životinje, što je i zakonska obaveza od 2010. Tokom protesta, oni su nosili natpise “Bar traži sklonište za pse” , “Ujedi pasa skuplji su od azila”, “Sterilizacija spašava” ,“Bar je i njihov grad”.

Bonus video: