Opština nema dovoljno para, Župljani ne odustaju

Ukoliko im ne ispune zahtjeve, mještani će 7. aprila početi blokadu teretnog saobraćaja kroz Župu
743 pregleda 1 komentar(a)
Sa protesta proteklog vikenda, Foto: Svetlana Mandić
Sa protesta proteklog vikenda, Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik Mjesne zajednice “Župa nikšićka” Dragoljub Radulović razgovarao je juče sa potpredsjednikom Opštine Draganom Perovićem o zahtjevima Župljana sa protesta prošlog vikenda.

“Perović je saopštio da će rukovodstvo opštine ispoštovati sve ono što su dogovorili sa MZ Župa, a tiče se asfaltiranja seoskih puteva i poboljšanja vodosnabdijevanja. Kazao je i da Opština nema sredstava, osim za rekonstrukciju dva kilometra glavne saobraćajnice, kao i da su razgovarali sa vlasnikom firme “Uniprom metali” Veselinom Pejovićem koji je kazao da u ovom trenutku ne može učestvovati u saniranju navedene dionice”, navodi se u saopštenju MZ-a.

“Mještani Župe neće odustati ni od jednog zahtjeva. Čekamo reakciju Vlade da organizuje traženi sastanak na kojem bi se precizirali zahtjevi MZ i koja bi bila garant za ispunjenje istih. U suprotnom će se Župljani ponovo okupiti 7.aprila i otpočeti blokadu teretnog saobraćaja kroz Župu, jer su ugroženi životi mještani zbog stanja glavne saobraćajnice”, kazao je Radulović.

On je naveo da su od Ministarstva sporta dobili poziv za sastanak u utorak, 2. aprila i da je u svoj ovoj priči najznačajnija garancija Vlade Crne Gore za ispunjavanje zahtjeva.

Bonus video: