Vučinović i Nuhodžić posjetili Tomkića: Dogovorena hitna pomoć za obnovu objekta

"Atmosferi koja je dovela do ovog slučaja u Beranama doprinijeli su određeni pojedinci sa retrogradnim idejama i nacionalističkim porivima, što je retrogradno i opasno, a što država Crna Gora neće dozvoliti", rekao je Nuhodžić
2259 pregleda 2 komentar(a)
Nuhodžić, Vučinović i Tomkić, Foto: Vlada Crne Gore
Nuhodžić, Vučinović i Tomkić, Foto: Vlada Crne Gore

Ministri Marija Vučinović i Mevludin Nuhodžić posjetili su danas Hrvata Igora Tomkića koji je prethodnih dana napadnut i tom prilikom izrazili punu podršku Vlade i dogovorili hitnu materijalnu pomoć za obnovu objekta koji mu je zapaljen, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"Atmosferi koja je dovela do ovog slučaja u Beranama doprinijeli su određeni pojedinci sa retrogradnim idejama i nacionalističkim porivima, što je retrogradno i opasno, a što država Crna Gora neće dozvoliti", rekao je Nuhodžić.

On je dodao da su on i Vučinović u Beranama kako bi ohrabrili porodicu Tomkić i prenijeli im poruku Vlade da je Crna Gora njihova država koja će ih zaštititi.

"Napad na porodicu Tomkić je napad na Crnu Goru, multietničku i miltivjersku, a ove vrijednosti su najveće bogatstvo Crne Gore po čemu je prepiznatljiva u regionu i šire", rekao je Nuhodžić.

Poručio je da će državne institucije učiniti sve da otkriju počinioce i nalogodavce ovog gnusnog i kukavičkog čina, da ih privedu pravdi te da budu najoštrije sankcionisani.

"Takođe ćemo utvrditi i odgovorniost za eventualne propuste u zaštiti porodice Tomkić. Crna Gora je na ovakve izazove znala da odgovori i kada je bila slabija. Crna Gora je jaka i biće dovoljno jaka da odgovori na ovaj čin. U Crnoj Gori niko nije i neće moći da svoje ciljeve ostvaruje nasiljem i vandalizmom ", rekao je Nuhodžić.

Vučinović je kazala da je posjetila porodicu Tomkić i kao članica Vlade, ali i kao sunarodnica porodice Tomkić.

"Apeliram ne samo na institucije državne nego i na lokalne institucije, na lokalnu upravu i na kompletno društvo", rekla je Vučinović dodajući da je Vlada na jučerašnjoj sjednici donijela odluku da se urgentno novčano pomogne porodici Tomkić, kako bi se sanirala materijalna šteta, a porodica Tomkić vratila svakodnevnom zivotu.

Igor Tomkić je je rekao da ga posjeta dvoje ministara ohrabruje i daje mu nadu da će uspjeti da se izbori sa problemima u kojima se našao i da će nastaviti da normalno živi.

U privatnoj radnji radnji Igora Tomkića, u beranskom naselju Dolac, juče je izbio požar oko dva sata iza ponoći.

Beranska policija je 18. marta uhapsila Miloša Radevića (25) i Novaka Petrića (19) zbog sumnje da su u naselju Dolac pretukli Igora Tomkića, nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Bonus video: