PREDSTAVNICI GI I OPŠTINE ZAJEDNO U OBILASKU

Pogledajte fotografije: Ovo je moguća lokacija novog vrtića u Baru

Riječ je o parceli koja se prostire iza Instituta za suptropske kulture, od parkinga između Instituta i Srednje stručne škole, pa do ”buvlje” pijace.
5746 pregleda 4 komentar(a)
Moguća lokacija, Foto: Radomir Petrić
Moguća lokacija, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 29.03.2019. 17:30h

Predstavnici Građanske inicijative (GI) i Opštine Bar zajedno su obišli moguću lokaciju novog dječijeg vrtića.

Riječ je o parceli koja se prostire iza Instituta za suptropske kulture, od parkinga između Instituta i Srednje stručne škole, pa do ”buvlje” pijace.

Iz Opštine Bar objavili su da je predsjednik Opštine Dušan Raičević sa saradnicima održao sastanak sa predstavnicima GI “kao nastavak aktivnosti po pitanju određivanja lokacije za izgradnju vrtića”.

"Predsjednik Opštine je upoznao predstavnike GI sa predloženom alternativnom lokacijom za izgradnju vrtića i parametrima iz planske dokumentacije. Podsjećamo, Opština Bar je, cijeneći potrebe za urgentnim rješavanjem pitanja izgradnje dječijeg vrtića u Baru, uradila analizu planske dokumentacije i, sredinom marta, predložila Vladi Crne Gore lokaciju u zahvatu DUP-a “Topolica-Bjeliši” gdje su planom definisane dvije urbanističke parcele površine 6.340 m2. Nakon sastanka, Raičević je sa saradnicima i predstavnicima GI obišao predmetnu lokaciju gdje je iskazana zajednička saglasnost da ona može da odgovori potrebama izgradnje dječijeg vrtića u Baru", objavljeno je na opštinskom sajtu.

Predstavnici GI na sastanku su bili Aleksandra Leković, Ognjen Banović, Danilo Pavlović i Daniel Lončarević, a pored Raičevića, iz Opštine su bili savjetnica predsjednika Opštine, Suzana Crnovršanin, vd sekretara Sekretarijata za uređenje prostora, Nikoleta Pavićević i vd sekretara Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije, Vido Dabanović.