Green Home realizovao kampanju Sat za planetu: "Skini se s plastike, navuci se na prirodu"

"Gašenje svjetla na 60 minuta je simboličan način kojim se želi skrenuti pažnja na probleme u sredini u kojoj živimo na zanimljiv način", kazali su iz Green Home-a
742 pregleda 1 komentar(a)
Sat za planetu, Foto: Green Home
Sat za planetu, Foto: Green Home

NVO Green Home je i ove godine realizovala kampanju Sat za planetu u Crnoj Gori, pod sloganom "Skini se s plastike, navuci se na prirodu", saopšteno je danas iz te NVO.

"Centralni događaj ovogodišnje kampanje bilo je veče društvenih igara i akustični sat, koji je organizovan u Kraljevom parku. Takođe, uslijedilo je gašenje svjetala u Kraljevom parku i mostu Milenijum u periodu od 20:30 do 21:30h", kazali su iz NVO Green Home.

Sat za planetu je globalna kampanja, odnosno veliki svjetski pokret usmjeren ka očuvanju planete, kojoj se od 2007. godine, kada je prvi put organizovana, pridružio veliki broj pojedinaca, organizacija i gradova.

"Priroda nam pruža sve ono što nam je potrebno da živimo, od vazduha koji udišemo do vode koju pijemo i čini naš život boljim. Međutim, sve većim pritiskom na prirodu čovjek ugrožava opstanak svih živih bića na Zemlji. Gašenje svjetla na 60 minuta je simboličan način kojim se želi skrenuti pažnja na probleme u sredini u kojoj živimo na zanimljiv način", kazali su iz Green Home-a.

Naveli su i da je važno istaći da se ovogodišnjoj kampanji pridružilo 18 opština: Pljevlja, Bijelo Polje, Niksić, Petnjica, Kolasin, Budva, Ulcinj, Tuzi, Berane, Pluzine, Zabljak, Gusinje, Cetinje, Podgorica, Danilovgrad, Golubovci, Tivat, Kotor.

"Takođe kampanju su podržale i mnoge drustveno odgovorne kompanjie i institucije. U centralnom događaju gašenja svijetla u Crnoj Gori ostvarena je ušteda u procentu od 3.60 odsto u odnosu na očekivanu ukupnu potrošnju električne energije u cijeloj zemlji", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: