Bijelo Polje: Pauk napravio gubitke

U izvještaju koji je potpisao izvršni direktor Parking servira Ismar Ćorović piše da su sa četiri kontrolora koji sankcionišu korisnike koji su prekoračili dva, odnosno tri sata u zonama u kojima su parkirali, povećali broj slobodnih mjesta za stalne pretplatnike
693 pregleda 0 komentar(a)
Parking u Bijelom Polju, Foto: Arhiva "Vijesti"
Parking u Bijelom Polju, Foto: Arhiva "Vijesti"

Pauk služba, koja posluje u okviru firme Parking servis u Bijelom Polju, u 2018. godini nije ispunila očekivane rezultate iz predviđenog plana u obavljanju poslova premještanja nepropisno parkiranih vozila, bilježi ogroman pad prihoda i gubitak u radu.

To piše u finansijskom izvještaju tog preduzeća za prošlu godinu.

Navodi se da je u prošloj godini ukupni prihod te službe bio 6.609 eura ili 16,52 odsto manje od planiranog.

U prošloj godini promijenjen je sistem naplate parkinga i uvedeni savremeni automati za naplatu parkinga, kao i sistem kontrole plaćanja parkinga.

Vozači koji ne plaćaju usluge “Parking servisa” sankcionisani su nalozima za plaćanje dnevne karte.

U izvještaju koji je potpisao izvršni direktor Parking servira Ismar Ćorović piše da su sa četiri kontrolora koji sankcionišu korisnike koji su prekoračili dva, odnosno tri sata u zonama u kojima su parkirali, povećali broj slobodnih mjesta za stalne pretplatnike.

Najviše mjesta za parking u Bijelom Polju se tražilo od u periodu od 10 do 14 časova.

“Od 3.326 dnevnih karti u toku januara i februara dobili smo podatke za 1903 vozila, a za još 1423 nemamo podatke.

U 2018. godini Parking servis Bijelo Polje je ostvarilo ukupan prihod od 244.372 eura, što je za 9,66 manje od planiranog. Ne računamo 33.260 eura, jer nismo bili u mogućnosti da izdamo fakture zbog nepotpunih podataka. Rashodi su 266.068 eura, odnosno 0,29 odsto manji u odnosu na plan“, navodi se u izvještaju.

Plan ostvarenih prihoda, kako se navodi, je premašen kada je u pitanju prodaja parking karti u gradskoj garaži i iznosi oko 80.000 eura, umjesto planiranih 45.000.

Po visini prihoda slijede oni od prodaje parking karti na zonskim parkiralištima od fizičkih lica, 50.300 eura, za povlašćeno korišćenje parking mjesta (44.000 eura), a od pravnih za iste svrhe 12.300 eura, dok je prihod od prodaje parking karti po zonskim parkiralištima iznosio 50.300 eura.

Kada je u pitanju struktura rashoda, za gorivo je potrošeno 2,7 hiljada eura, koliko i na službena putovanja i dnevnice, dok je za stavku materijal potrošeno 7,5 hiljada eura. Za naknade članovima Borda direktora otišlo je 4.000 eura, koliko su bili i troškovi za PTT usluge.

Nenaplaćena potraživanja u preduzeću koje broj 21 zaposlenog, na dan 31. decembra prošle godine iznosila su 59.029 eura.

Bonus video: