Ekološki aktivisti na Virpazaru sakupili 200 vreća otpada

Riječ je o nastavku akcije koju su prije 15 dana na Virpazaru pokrenuli "Čempresari"
1470 pregleda 4 komentar(a)
Sa akcije čišćenja, Foto: Radomir Petrić
Sa akcije čišćenja, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 31.03.2019. 15:29h

Na Virpazaru je danas održana nova velika ekološka akcija u sklopu koje je 60 aktivista iz Bara, Podgorice, Crmnice i stranaca koji žive u Crnoj Gori prikupilo za manje od tri sata više od 200 vreća različitog otpada.

Aktivisti su čistili tri lokacije - most od Virpazara do željezničke stanice, pored puta za Rijeku Crnojevića i predio oko kaldrme.

Riječ je o nastavku akcije koju su prije 15 dana na Virpazaru pokrenuli "Čempresari", koji su danas u velikom broju došli.

"Ovo je još jedan pokušaj, ne da očistimo Virpazar, već da animiramo lokalnu zajednicu da pokaže više pažnje pravilnom odlaganju otpada, jer Virpazar iz dana u dan privlači sve veći broj broj stranih turista. Hvala svima koji su se odazvali, nadamo se da ćemo u narednim akcijama ovog tipa imati i bolji odziv mještana", rekao Radovan Pobor, turistički radnik i ekolog.

U akciji su učestvovali Studo britanica -Bar, Ksi-Tivat, Undiscovered Montenegro-Virpazar, Balkan tour-Virpazar, studenti AIESEC, Rest.Silistrija, građani Vira, kao i državljani Francuske, Rusije, Bjelirusije, Velike Britanuje i Španije.

Prije akcije, radnici barskog komunalnog preduzeća pomogli su orezivanjem šiblja oko područja koja su čišćena.

Bonus video: